Reklam

ZONGULDAK MADENCİ ELDİVENLERİ

ZONGULDAK MADENCİ ELDİVENLERİ İLE BAŞLAYAN KALECİLİK SERÜVENİ

ZONGULDAK MADENCİ ELDİVENLERİ

ZONGULDAK MADENCİ ELDİVENLERİ İLE BAŞLAYAN KALECİLİK SERÜVENİ

ZONGULDAK MADENCİ ELDİVENLERİ
07 Eylül 2024 - 06:29


İlk kuruluş yılları ve maddi imkânsızlıklarla boğuşan Trabzonspor'da oynayan kaleci Şenol Güneş'in kullandığı tek eldiveni vardı. Güneş bu eldivenle maçlarda oynuyor ve antrenmanlara çıkıyordu.

Zonguldak’taki madenci eldivenlerinin kaleci eldiveni olarak kullanılabileceği gündeme geliyor. Bu ihtiyaca karşılık maden işçileri Trabzonspor'un kalecisi Şenol Güneş'e eldiven hediye ediyorlar.

Şenol Güneş ise malzeme sıkıntısı çekilen o yıllarda, çözümü madencilerden gelen bu eldivenler sayesinde buluyor. Kendininkileri yıpranmaya karşı ömrünü uzatmak için antrenmanlarda madenci eldiveni kullanıyor. Kendine ait olanları ise maçlarda kullanıyor. 
Yıllar sonra madencilerden hediye gelen bu eldivenler korunarak Trabzonspor Müzesi'ne kaldırıldı ve halen sergileniyor.

Şenol Güneş, o günleri şöyle anlatır: 
''Ben hiç kaleci eldiveni giymedim. Yoktu da giyemedim. Zonguldak maden işçilerinin eldivenleriyle toprak sahada antrenman yapıyordum. Dolayısıyla malzemesi olmayan bir kaleci olarak milli takım kaleciliği yaptım. Biz doğru kriterlerle eleştiri yapmıyoruz. Geçmişe baktığımız zaman eğitim, tesis, iletişim, teknoloji yok. Ekonomik zorluklar var. Hatta zaman zaman mafyanın, kara paranın girdiği dönemleri de yaşadık ama amatör ruh vardı, profesyonellik gelişmemişti. Bakış farklıydı. Kısıtlı imkânlar vardı, kendimize güvenimiz yoktu. Şimdi ise kendimize olan güvenimiz arttı, ama birbirimize olan güvenimiz sarsıldı'' 

Zonguldak Nostalji

Bu haber 98 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum