Reklam

Zeytinyağı nedir? Hangi çeşitleri vardır...

Tam zeytin zamanı şimdi, onun için belki, bilmeyenler vardır diye bir bilgi aktarmak istedim....

Zeytinyağı nedir? Hangi çeşitleri vardır...

Tam zeytin zamanı şimdi, onun için belki, bilmeyenler vardır diye bir bilgi aktarmak istedim....

Zeytinyağı nedir? Hangi çeşitleri vardır...
09 Aralık 2024 - 23:40



Herkesin kafasını kurcalayan ZEYTİNYAĞI hakkında açıklama yapmak istedim. Çünkü şu an zeytinyağı almanın tam zamanı;

Sol başta gördüğünüz yeşil renk olan yağ, erken hasat dediğimiz yağ. Rengi genelde yeşil olur. Zeytin ağaçta olgunlaşmasını tamamlamıştır, fakat daha kararmaya başlamadan ağaç üzerinden toplanır. Bu zeytin toplandıktan sonra üzerinden 4 saat geçmeden hemen sıkıma girer ve yağ çıkarılır. Zeytin bu haldeyken içindeki mineraller üst seviyedir. bolca klorofil içerir ancak bu yöntemde zeytinden çıkan yağ oranı az olduğundan maliyetlidir. sabahları kahvaltıda salatalarda ve birçok hastalıkta kullanılır, maliyeti yüksek olduğundan satış fiyatı da yüksektir.

Ortada gördüğünüz yağ taze yağdır. Şöyle ki zeytin toplanır biriktirilir sonra sıkıma gider ve sıkımdan sonra dinlendirilmeden ambalajlanır ve piyasaya sürülür. Aroması tadı mükemmeldir tek dezavantajı aslında bu dezavantaj değildir bence avantajdır dinlenmediği için rengi bulanıktır hafif tortuludur, zamanla tortusu dibe çökecektir. Her türlü yemeklerde salatalarda kahvaltıda rahatlıkla kullanılır ve ömrünüze ömür katar.

Sağ baştaki yağ ortadaki yağın sıkımdan sonra dinlenme tanklarına alınıp dinlendirilen tortusu dibe çöktükten sonra satışa sunulan aroması kokusu her şeyi ile mükemmel doğanın insanlara sunduğu en güzel gıdadır. İster gıda olarak ister ilaç olarak her şeyde kullanabilirsiniz.

Sızma zeytinyağı zeytin toplandıktan sonra kırma ve parçalama ezme yöntemi ile zeytinden ayrıştırılması sonucu elde edilen yağdır. HİÇBİR KATKI MADDESİ VE KİMYASAL KULLANILMAZ......
Riviera zeytinyağı da ise yağın içine asidi çok yüksek olduğundan tatlandırıcılar asit azaltıcılar eklenir ve bu yağ rafine edilir. Bazı durumlarda içine mısır özü gibi maddeler katılır.
#Edebiyatvefarkındalık 
 

Bu haber 322 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum