Mensubu bulunduğum Ordu Barosu üye sayısı itibariyle küçük bir baro, ben kayıtlı olduğum 1999 yolundan bu yana gelen komşu bilsem de kuruluşundan bu yana yönetim seçimlerinde siyaset yönetime çok yansımadı mensupları değişik partilerde vekillik il ve ilçe başkanlığı yaptığı gibi herkes siyasi görüşünü hukukçu kimliğinin altına sakladı .
İyi parti , CHP, Akp , MHP ve saadet partisinde yöneticilik yapanlar birlikte baro yönetimi oluşturup hukukun işlerliği için mücadele ettiler.
Her partiden yönetici seçilmesinde başkan seçilmesinde sayımızın azlığı sebebiyle bireysel ilişkinin sıcaklığı kadar hukukçu kimliğin ön plana çıkarılmasının da önemi büyüktü.
Huder siyasi olarak daha bize yakınken teşkilatlanma teklifini reddedip il de kurulumu bozmadık bu yapı zedelenmesin diye , hukukçu derneğe değil baroya bağlı olsun diye.
Daha sonra tahkim dernekleri iktidar mensupları ve cemaatce desteklenirsen , aynı gerekçe ile karşı çıktık sözümüzü dinleyen olmadı , stajyerler Barodan önce derneklere uğramaya başladı . Derneğe giden ve gitmeyen gruplar oluştu ikilik çıktı. Tahkim derneklerinin mimarları çoklu baro tezi ile Ankara ve İstanbul u ele geçirme tasarıları iktidar cemaat kavgası sebebiyle suya düştü .
Şimdi su tekrar ısıtıldı ve hukukun cenaze namazı hazılrlığı yapılıyor.
Anadolu Baroları hukukçu derneği kurulduğunda bile etkileniyor birlik yerini tarafgirliğe bırakıyor ve taraf tutamdan adalet beklemek tarafsızlık beklemekte ölüden dik duruş beklemekten farksız .
Not;Konu sıkıcı görsel konunun hayati önemine dikkat çekmek için paylaşılmıştır.
YORUMLAR