Şinasi Kara : SÜMER YAZITLARININ DOĞRULUK TESTİ VE TEVRAT
Reklam
Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomi,Tarih ve Gündeme dair

Şinasi Kara : SÜMER YAZITLARININ DOĞRULUK TESTİ VE TEVRAT

01 Mayıs 2020 - 03:43



Sümer  tabletleri  günümüzden 6 bin yıl önce yazılmış. 

Sümerliler Astronomi konusunda son derece kesin sonuçlar  saptamışlar.  

Uzay'dan gelen bir gemi önce Plutonu görüyor. Pluton'dan itibaren gezegenler Güneşe doğru sayılıyor.  Dünya 7. gezegen oluyor. Merkür ve Venüsü de biliyorlar. Ayın dünya etrafında dönüşünü de hesaplamışlar. Ay takvimini icat etmişler. Dünyanın Güneş etrafındaki turunu hesaplamışlar. Güneş takvimini icat etmişler.

Dünyanın 7. gezegen olarak belirlenmesi nedeniyle 7  sayısına önem vermişler. Haftayı 7 gün olarak belirlemişler. Mahkeme heyetini 7 Hakimden oluşturmuşlar. 6 gün çalısıp 7. gün dinlenmeyi kural saymışlar. 7 kollu şamdan  imal etmişler.

En etkileyici  Astronomik sonuç Mars ile Jüpiter arasındaki Astroit kuşağını tespit etmiş olmalarıdır. Bu kuşağa "Dövülmüş  Bilezik" diye isim vermişler. Astroit kuşağı modern çağlarda gelişmiş teleskoplar yardımı ile görülebildi. 

Sümerliler nasıl olur da Güneş Sistemi ile ilgili bilgileri  6 bin yıl önce tespit edebildiler sorusu cevaplandırılamıyor. Cevap yetersizliği  "yazdıklarının doğruluğu  konusunda"  karine teşkil ediyor.

Tevrat Sümer kayıtlarından  3000 yıl sonra yazılmış. Tevrattaki  Yaradılış  Hikayesi, Nuh Tufanı ve Şeriat Hükümleri  Sümer kayıtlarında mevcut. Tevrat'ın  Sümer yazıtlarını değiştirip Yahudiliğe mal edilerek yazıldığı anlaşılıyor. İlginçtir Habil-Gabil hikayesinde isimler dahi aynen kopya edilmiş. 

Tevrattan 1200 yıl sonra yazılan İncil Tevrattaki yazıları kabul ediyor. Her ikisinin kökeni Sümere dayanıyor. Sümer kayıtlarının modifiye edilerek sisteme bağlandığı anlaşılıyor.

Şinasi Kara

Bu yazı 1543 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum