CAHİLİ ÇOK TOPLUM
Reklam
Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomi,Tarih ve Gündeme dair

CAHİLİ ÇOK TOPLUM

28 Ağustos 2024 - 13:45


Dünyada Türkler kadar, cahili çok bir toplum yok.
-Cahiller İslamiyet nedir bilmiyor. Kuranı, anlayarak okumamış. Kabir azabından korkuyor. Kestiği kurban ile, sırat köprüsünden geçeceğini sanıyor. Halbuki Kuran'da "kabir azabı ve sırat köprüsü" diye hüküm yok. Hesap günü var.
-Kuran, dinde aracı sınıfı kaldırmış. Allahtan başka, hiç kimseden şefaat beklemeyin diyor. Buna rağmen, şeyhleri, şıhları ve tarikat liderlerinin elini ayağını öpüyor, şefaat bekliyor.
- Kuran "kutsal mekan kavramını ve puta tapmayı" yasaklamış. Hacca gidiyor. Kabeyi "Allahın evi" sanıyor. Kabe'deki "hacer ül esvet" taşına el sürmek için birbirini çiğniyor. Taşı put gibi değerlendiriyor. Haccın amacının "eşitlik ilkesinin uygulanması olduğu" konusunda fikri yok.
- Irk ile din kavramını ayıramıyor. Türklüğün atadan geldiğini, dinin ise seçim olduğunu idrak edemiyor. Arap gibi yaşamanın, din olduğunu zannediyor.
- Tarihte, arapların Türkleri katlettiğini, mallarını yağmaladığını, askerlerini arkadan vurduğunu, Türk medeniyetini yok ettiğini fark edememiş. Araplar için ağlıyor.
-Hz. Peygamberin ölümünden 312 yıl sonra, Türklerin Müslüman olduğunun farkında değil. Öz Türk tarihini, Islam tarihi ile başlatıyor. Türklerin tamamının Müslüman olduğunu sanıyor. Halbuki ; Hıristiyan Türk var, Yahudi Türk var, Budist Türk var.
-Kendini idare etmek için devşirmeleri tercih ediyor. Devşirmeler, milletin çıkarı yerine, kendi çıkarları için egemenliği kullanıyor. Farkında değil. Fındık gitmiş, Zeytinyağı gitmiş, Narenciye gitmiş, Limanlar gitmiş, Tarım bitmiş. Fabrikaları ve bankaları yabancılar satın almış. Parası erimiş. Farkında değil.
-En kötüsü, Türkleri yok olmaktan kurtaran Liderini tanımıyor. 1919 yılında, Ingiliz, Fransız , Italyan ve Yunanlılardan oluşan Paris dörtlüsünün "Türkleri yok etmek, edilemez ise Orta Asyaya sürme" kararını, tarihin çöp sepetine atan ve bu günkü özgürlüğünü kazandıran, Ulu Önder Atatürk'ün farkında değil.
Osmanlı "idraksiz Türk" tabirini, boşuna söylememiş. Gerçekten cahil Türkler; Tarih, Din, Ekonomi, Maliye, Siyaset, Hukuk ve Sosyoloji konusunda "hiç bir şeyin farkında" değil. Gerçekleri idrak edemiyor.
Değişmekte olan dünyada, cahil toplumlar "köleliğe doğru" hızla gidiyor. Cehaletten bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

Şinasi Kara

Bu yazı 113 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum