ARŞİVLER HİÇ YALAN SÖYLEMEZ
Reklam
Şinasi KARA

Şinasi KARA

Ekonomi,Tarih ve Gündeme dair

ARŞİVLER HİÇ YALAN SÖYLEMEZ

14 Eylül 2024 - 17:07



Tarihi egemenler yazar. Ancak, arşivleer hiç yalan söylemez. Akp liler son  yüzyılda yaşanmış Türk tarihi hakkında yalan yanlış söylem üretilyor. Bunlardan birisi de ORDU vekili dir. 

Milletvekili “kurtuluş savaşı  olmamıştır, abartılıyor” diyecek kadar tarih cahili. 

Kurtuluş savaşı olmuştur. Yapılan savaş, Türklerin var olma savaşıdır. Eğer bu savaşı kaybetmiş olsaydık, bu gün ANADOLUDA  Türk varlığından söz dahi edilemezdi. Çünkü,  Paris Dörtlüsü 1919 yılında “Türkleri ANADOLUDA yok etme, edilemez ise geldikleri yere Orta Asyaya sürme” kararı almıştı. Bu karar, dönemin Paris gazetelerinde yayınlandı. Arşivlerde duruyor. 

Bu kararı uygulamak için  Yunanistana vekalet savaşı yaptırdılar.  Bu amaçla,  Yunan askerini 15 mayıs 1919 günü İzmirden ANADOLUYA çıkardılar.

Yunanlılar 3 yıl 3 ay 22 gün süreyle BATI ANADOLUYU işgal etti.   Başarılı olamadılar, yenildiler. 9 EYLÜL 1922 günü İzmirden denize döküldüler. 

Bu gerçek neden inkar ediliyor. İnkar edilse de arşivler doğruları söyler. Nitekim,  Yunanlılar bu hatayı KÜÇÜK ASYA FELAKETİ olarak tanımladılar. Savaşa karar veren ve yürüten yüksek kademe yöneticilerini yargıladılar. 

Yargılama sonunda,

1. Başbakan DİMİTRİOS GONARİS,

2. Maliye Bakanı PETROS PROPADAKİS,

3.  Dış İşleri Bakanı GEORGİOS BALTAZZİS,

4. İç İşleri Bakanı  NİKOLAOS STRATOS,

5 . Harbiye Bakanı NİKOLAOS  THETOKİS,

6. Ordu Komutanı  GEORGOS HADCİANSETİS

İdama mahkum edilmişer ve 28 KASIM 1922 günü infaz edilmişlerdir.

İnfaz ilginçtir. Mahkumlar aşağılamak için arkası dönük olarak oturtulmuşlar ve kurşuna dizilmişlerdir.

Birileri bu infazı ORDU  vekiline anlatsın. Kim bilir aklı başına gelir de tarihte yapılmış hataların nelere mal olduğunu öğrenir.

Şinasi Kara

Bu yazı 34 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum