ESKİ MÜSTEŞAR OLARAK BAKANLIĞA SORUYORUM. KÖFTECİ YUSUF YERLİ...
Reklam
Necdet TOPÇUOĞLU

Necdet TOPÇUOĞLU

ŞİMAL YILDIZI

ESKİ MÜSTEŞAR OLARAK BAKANLIĞA SORUYORUM. KÖFTECİ YUSUF YERLİ VE MİLLİ FİRMA, HİÇ MC DONALDS'IN ETİNİ DENETLEDİNİZ Mİ? AZ DÜŞÜNÜN?

11 Ekim 2024 - 17:22

Domuz eti sağlığa zararlıdır diyenin anlını karışlarım. Et bozulmuşsa ne eti olursa olsun sağlığa zararlıdır. Domuz etinin tercih edilmemesi dini inançlar sebebiyledir. Yiyen ecnebiler bizim kadar sağlıklarını düşünmüyorlar mı?
Köfteci Yusuf yerli ve Milli bir firmadır. Öylesine büyüdü ki, 12 bin işçi calıştıran dev bir işletme haline geldi. Yiyecek sektöründe marka oldu.
Oldu da ne oldu, ne olacak, Yahudi Şirketi Mc Donalds'a rakip oldu. Mc Donalds'ın Satışları neredeyse dibe vurmak üzere.
Evlâdım Yusuf, haddini bil. Sen kim oluyorsun da Yahudi firmasiyla rekabet ediyorsun. Cumhurbaşkanının, Eski Tarım Bakanının Yahudi üstün hizmet nişanı aldığını bilmiyormusun? Vah akılsız evlâdım vah.
Oğlum sorsana, Hamburgerdeki ete sinek bile konmuyor. Koy bir kenara çürümüyor bile desene. Hamburgerde ne eti yediğinizi biliyormusunuz desene?
Yahudi beslemelerine, kardeşim hani Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktu de. Yahu başka düşmana gerek yokki.
Köfteci Yusuf, bir Yahudi firmasının isim hakki ile bırakın et satmayı, leş satsa kimse hesap sormazdı.
Ah yusuf ah, mesleği öğrenmişsin ama Türk olduğunu unutmuşsun. Türk olunca maça 1-0 geriden başlarsın evlâdım.
Ha birde kazandığını hep kendin yeme. Mafyanın ve sermaye uşaklarının paylarını zarfa koy gönder. Vergimi veriyorum diye güvenme. Çıkmayı ver, vergini vermesen de soran olmaz.
Gelelim domuz eti teşhisine. Köfte de domuz DNA'sı bulunmuşsa domuz eti kullanıldığı doğrudur. Ancak başka et ile karıştırılamaz. Birlikte pişmesi mümkün değildir. Astarı yüzünden pahalıya gelir.
Uzmanlar numune alırken, etin kaynağından, işleme safhalarından ve nihai tüketime sunulan üründen ayrı ayrı numune almalı, bir örneğini de işletme sahibine şahit numune olarak bırakmalıdır.
Numuneler mühürlü tibbi ambalaj içinde laboratuvara getirilmelidir. Tek tahlil yetmez, şahit tahlil de yapilmalıdır.
Tek bir noktadan alınan numune suçun tespiti için yeterli ve geçerli değildir. İşletme itiraz hakkını kullanmadan sonuç umuma açıklanmamalıdır. Yoksa hukuki sonuç doğurur.
Gelelim Köfteci Yusufun hukuki haklarına. Kendisine bırakılan şahit numuneyi bir referans laboratuvarda tahlil ettirmelidir. Hata yoksa, ticari itibarının zedelendiği gerekçesiyle tazminat davası açmalıdır. Tazminatın kazanılması halinde yanlışı yapan personele rücu ettirilmesi talep edilmelidir.

Bu yazı 26 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum