Aydın Aktaş yazdı : Trabzonspor'da Teknik direktör...
Reklam
Konuk Yazar

Konuk Yazar

Gündemin İçinden

Aydın Aktaş yazdı : Trabzonspor'da Teknik direktör tartışmaları üzerine..

30 Ağustos 2024 - 16:16



Trabzonspor’umuz ekonomik ve idari bağımsızlığını kaybetmiş, büyük bir itibar erezyonuna uğramış, hedeflerinden uzaklaşmış durumda. Kurtuluş da basit bir hoca değişikli ile başarılabilecek bir iş olma noktasını çoktan geçmiştir.

Bugün gerçekleşecek bir teknik direktör değişikliği kararı sorunları çözmek bir yana, günü kurtarmaya dahi yetmeyecektir.

Köklü bir zihniyet değişikliği olmadan göreve gelecek hiçbir başkan ya da antrenörle kalıcı, onurlu ve kaynağı "BİZ" olan başarılara ulaşmak mümkün değildir.

Tribün beklentileri, ülke futbol atmosferi ve mevcut kulüp yönetim yapımız üretim değil tüketim odaklıdır. 

Bu tüketim alışkanlığı neticesinde siyaset kulübü esir almıştır. Tüm başarısızlığa rağmen hoca değişikliği kararı bile bağımsız şekilde alınamayan bir noktaya gelinmiştir.

Trabzon futbolu bu çözülmenin içerisinde özeleştiri yapmak, kendi gerçeğini bulmak, geleceğini yaratmak zorundadır.

Saha sonuçlarından bağımsız olarak; Trabzon futbolu kendi varoluş fikrini yeniden ele almalı, geliştirmeli, planlamalı ve çok geç kalmadan uygulamaya sokmalıdır.

Trabzon futbolu aslının çağdaşını yaratmak zorundadır. Bu durum bir ihtiyaçtan çok bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır.

Temeli bilimsel değerler olan, üretim, eğitim, gelişim ve futbol ekonomisi esasına dayalı yeni ve çağdaş bir anlayışa ihtiyaç duyulmaktadır.

Ülkemizin yetenek havuzu en geniş futbol altyapısı halen Trabzon kentindedir. Futbolumuzun kurtuluşunu sağlayacak olan en büyük güç, Trabzonspor kurumunun unuttuğu varoluş felsefesi ve bölgenin genetik  avantajlarla doğan gençleridir.

Mali tablo altından kalkılamaz bir hale gelse, kulüp iflas ve kapanma ile karşı karşıya kalsa bile bu Trabzon futbolunun yok olacağı anlamına gelmez.

Antrenör başarının anahtarıdır. Aranılan profil bu büyük dönüşümün sahadaki mimarı olmaya aday niteliklere sahip olmalıdır.

Avrupa'da altyapı kulüplerinin verimsiz kaynaklardan ürettikleri göz önündeyken bir futbol kenti olan Trabzon, üzerindeki yüklerden kurtularak ve uluslararası düzeyde bir eğitim ordusu kurarak çok daha iyisini çok daha kısa sürede başaracak güce sahiptir.

Bu yazı 124 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Son Yazılar