Reklam
Bülent Aksoy

Bülent Aksoy

Gurbetten Sılaya

Ulubey'den!!!

14 Haziran 2024 - 16:57

Bülent Aksoy


Öncelikle bugün karne alan tüm yavrularımızı tebrik ediyor güzel bir tatil diliyorum.Bu süreçte biraz dinlensinler,gerçi Ulubey in çocuklarını fındık bekliyor.
Dün ayaküstü bir veliyle sohbet ettik,bir hayli doluydu.Biraz içini döktü,ekonomik şartlardan dan tutunda güncel siyasete kadar.Söz döndü dolaştı eğitim öğretime geldi.
Ulubey de ki meslek lisesinden bahsettti. Benim öğrencilik yıllarımda yoktu.Dört bölümlü meslek lisesi.Elektirik Elektronik,Tesisar teknolojileri ve iklimlendirme,Çocuk Gelişimi ve eğitimi derken büyük bir şaşa ile getirilmiş Sivil havacılık bölümü.
Okulun öğrenci sayısı hergeçen yıl azalıyormuş,yaklaşık yüzi ila yüzelli öğrenci var dedi velimiz.Çocuk gelişimi bölümü artık kapanıyor,Sivil havacılık bölümüde stajlarda yaşanan mağduriyet nedeniyle Ulaştırma hizmetleri adında bir bölüme evrilmiş.
Ulaştırma hizmetleri adı üstünde hertürlü ulaştırma hizmetleri ile genel yapıya dönüşmüş,
burdan otobüs çülükden kargoculuğa ptt hizmetlerinden telekoma herşeyi çıkarabilirsiniz.
Sivil havacılık alanın yedi öğrencisi olduğunu fakat havaalanın sadece üç veya dört öğrenciye staj hakkı tanıdığını diğer öğrencilerin mağdur olduğunu söyledi.
Diğer alanlar otobüs yazıhanelerinde gişelerde staj İmkanı bulmuş,fakat bu havacılık alanında staj da sıkıntı var diyor veli,okulun müdürü ciddi anlamda çabalıyor diyor çocukların stajı için ama havaalanı yönetimini aşamıyor kimse diyor.Biz veliler kendi imkanlarımızla gidiş geliş olayını çözeriz diyor.Bizde ya dört öğrenciyi aldınızda üç öğrenciyimi sıkıştırmadınız koca hava alanına bu çocuklar bunun eğitimini nerde alıcaklar,diyoruz.
Herşeyimiz yarım yamalak elle tutulur hiç bir şeyimiz yok.Yakında o alanda kapanırsa sürpriz olmaz yazık öğretmenine,öğrencisine,velisine yazık.Sadece günü kurtarmak için bütün çabamız gelecekle ilgili hiçbir plan ve program yok ne yazıkki.
Ordan bir esnafımızla sohbete geçtik,dediki ya komutanım şu duvardan lağım sızıyor benim dükkana doluyordu uğraşa uğraşa benim tarafı pansuman tedbirlerle kestik yanlız rahmetli Kani Aktaş ağabeyimin evinin altına dolduğunu söyledi,zaten taksi durağının altına doğru yoldan da belli akıntı,yüksekokula söyledik bizlik değil dediler,Oski ye söyledik bizlik değil dediler,belediyeye söyledik bizlik değil dediler kimlik bilmiyoruz dedi.Siz napıyonuz kokuya dedim”artık o akıyo biz bakıyoz dedi. Ne diyelim inşallah birileri görür bir ara da duyarlılık gösterir.Biz aracıyız sadece.
Olsun kocaman bir A101 i daha oldu Ulubey imizin hemde kültür evi promosyonlu
 

Bu yazı 158 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum