Reklam

Türkiye Demokrasi Forumu Mesudiye'de Toplandı

Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana her yıl yapılan Mesudiye Kurultayı’nın daha geniş kapsamlı hale getirilmesi amacıyla düzenlenen ve ilki geçen yıl yapılan ‘Türkiye Demokrasi Forumu’ yapıldı.

Türkiye Demokrasi Forumu Mesudiye'de Toplandı

Mesudiye ilçesinde 1991 yılından bu yana her yıl yapılan Mesudiye Kurultayı’nın daha geniş kapsamlı hale getirilmesi amacıyla düzenlenen ve ilki geçen yıl yapılan ‘Türkiye Demokrasi Forumu’ yapıldı.

Türkiye Demokrasi Forumu Mesudiye'de Toplandı
18 Eylül 2015 - 20:26


Mesudiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen foruma Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eski İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Baro Başkanı İlhan Kurt, Mesudiye Kaymakamı Mehmet Uslu, daire müdürleri, Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi, Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
“MESUDİYE KURULTAYI, DAVOS’A DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR”
"Türkiye Demokrasi Forumu"nun açılış programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Demokrasi soyut, önemli bir kavram. İnsanlarımız Mesudiye’den İstanbul’a göç ederek, eğitimlerini tamamlamış, sivil toplum kuruluşlarında örgütlenmişler ve ‘Biz bu memleket için bir şey yapalım’ noktasında bir araya gelerek, Davos benzeri yerel kalkınma modelini oluşturmuşlar, tebrik ediyorum” dedi.
Demokrasinin gelişebilmesi için bir yerden başlamak gerektiğini ve Mesudiye ilçesinin hiç aksatmadan 25 yıldır süren bir kurultaya ev sahipliği yaptığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, Mesudiye Kurultayı’nın, dünyadaki tek örnek olduğunu kaydetti ve Türkiye Demokrasi Forumu’nun, hayırlı olması, uzun yıllar devam etmesi, Davos benzeri dünya çapında büyük platformlarda görüşülmesi temennisinde bulundu.
“DEMOKRASİ HAVA VE SU KADAR GEREKLİDİR”
Ordu Milletvekili Seyit Torun ise yaptığı konuşmada, “Demokrasi her ne kadar soyut bir kavram olsa da belki de en fazla hava ve su kadar ihtiyacımız olan bir durumdur. Karadeniz’in bir ilçesinde Mesudiye’sinde dünyaya bir mesaj vererek, buradan bir nefes vererek içinde bulunduğumuz durumu çok iyi anlatarak tespit yapıyorlar. Bu gerçekten takdire şayan bir olay" ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz konuşmasında, ”Türkiye’ye kurultay kültürünü getirip, istikrarlı bir şekilde 25 yıldır aralıksız devam ettirebilen kurultayda form geleneğini oluşturan bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Mesudiye’nin Ordu ilçeleri arasında farklı bir özelliği var. Birlik ve beraberliğin kurumsal anlamda en güçlü şekilde sağlandığı, en fazla göç veren ve en fazla sivil toplum örgütlerinin de İstanbul’da kurulmasına vesile olan bir ilçemiz. Kurultay geleneğinin Ordu’ya, Mesudiye’ye getirmiş olduğu faydalardan bir tanesi de bu” diye konuştu.
“DEMOKRASİNİN ÇITASINI YÜKSELTMELİYİZ”
Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, “Bugün daha fazla demokrasi için buradayız. Mesudiye’mizden demokrasi Ordu’muza, Türkiye’mize ve dünyamıza yansıyacaktır. Amaç, ülkemizde, dünyada, demokraside kalkınmanın çıtasını yükseltmek, doğrudan demokrasiyi yaygınlaştırmak. Bu forum 1991 yılında başladığımız Mesudiye Kurultayı’ndan ortaya çıkan bir forum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
“Mesudiye olarak Türkiye demokrasi formunun sürekli olarak ve ikincisini gerçekleştireceğimizden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Mutluluğumuz yalnızca yöremiz adına değil, bölgemiz, ülkemiz ve insanlık adınadır” diyerek sözlerine başlayan Türkiye Demokrasi Forumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Ekşi şunları kaydetti: “Demokrasi, insanlığın belki de en önemli değeri, insanca yaşamanın temel koşuludur. Mesudiye doğrudan demokrasi kavramını yaşayan bir ilçedir. Mesudiye kurultayı doğrudan demokrasi konusundaki deneyimimizin başlıca merkezidir. Herkesin katılabildiği herkesin görüşünü açıklayabildiği herkesin oy verebildiği bir oluşumdur ve 25 yıldır aralıksız devam etmektedir. Dünyayı Mesudiye’de buluşturmaya kararlıyız, demokrasi çıtasını yükseltmeye kararlıyız.”
Ana temanın ‘Doğrudan Demokrasi ve Yerel Kalkınma Çabaları’ konusu olan ve farklı konularda 25 bildirinin sunulduğu, çok sayıda katılımcı tarafından izlenen programda ‘Yeşil Yol’dan HES’lere Doğu Karadeniz’de Çevresel Sorunlar’, ‘Demokrasi ve Basın Özgürlüğü’ gibi güncel ve önemli başlıklarda tartışıldı.

Bu haber 892 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum