Reklam

TOKAT'TA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLMAK

Tokat, tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan bir Anadolu şehri olarak yeni öğrencileri bekliyor. Tokat Hürsöz Gazetesinin haberi, Tokat’a öğrenci olarak gelenler için rehber niteliğinde.

TOKAT'TA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLMAK

Tokat, tarihi ve kültürel zenginliği ile ön plana çıkan bir Anadolu şehri olarak yeni öğrencileri bekliyor. Tokat Hürsöz Gazetesinin haberi, Tokat’a öğrenci olarak gelenler için rehber niteliğinde.

TOKAT'TA ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ OLMAK
23 Ağustos 2023 - 17:17

Kanal 60 TV

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin yeni öğrencilerine hoş geldiniz diyoruz. Şehri daha yakından tanımak isteyenler için Tokat'ın tarihi ve doğal güzelliklerini derledik.
Tokat, Anadolu'nun en eski yerleşim bölgelerinden biri olarak tarihi dokusuyla büyüleyici bir atmosfere sahip. Şehir merkezinde yer alan Tokat Kalesi, tarihi boyunca pek çok medeniyetin izlerini taşıyor. Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait mimari eserler şehrin her köşesinde görülebiliyor. Tarihi çarşıları, camileri ve türbeleriyle Tokat, geçmişi günümüze taşıyan bir açık hava müzesi gibidir.
Doğal Güzellikleri;
Tokat, doğal güzellikleri ile de öne çıkan bir şehir. İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer alan şehir, yeşilin ve mavinin bir araya geldiği eşsiz manzaralar sunuyor. Ballıca Mağarası, Ocaklı Şelalesi ve Zinav Kanyonu gibi doğal oluşumlar, öğrencilerin doğayla iç içe vakit geçirebileceği güzel noktalardan sadece birkaçı.
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi;
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi şeffaf, katılımcı, girişimci, bilgi ve teknoloji üreten, bölgenin ekonomik, sosyal kültürel yapısına katkı sağlayan ve tercih edilen bir üniversitedir. Adını Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’dan alan Üniversitemiz, lk kuruluşunda 01.11.1992 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi’ni bünyesine katarak Fen-Edebiyat Fakültesi, Niksar Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Erbaa Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşmuştur. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat-Turhal karayolu üzerinde, Tokat il merkezine 9 km. uzaklıkta bulunan Taşlıçiftlik Yerleşkesi, şehir merkezindeki Ali Şevki Erek Yerleşkesi ve 8 ilçede faaliyetlerini sürdürmektedir.
Lezzet Durakları;
Tokat'a geldiğinizde sizi köklü bir yöresel lezzet deneyimi karşılar.
Tokat kebabı, yaprak sarması, bat, pehlili pilav, bez sucuk, keşkek, yağlı, yuğurtmaç ve çemen gibi yöresel tatlar şehrin zengin mutfağını yansıtıyor. Ayrıca, şehirdeki çarşıları dolaşarak el işi ürünler ve hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz.
Tokat'ta Yapılacak Aktiviteler;
Tokat Kalesi’ne çıkın, Ballıca Mağarası’nı görün, Mahperi Hatun Kervansarayı’nda yemek yiyin, Sulusokak Çarşısı’nda alışveriş yapın, yerel mutfağın lezzetlerini keşfedin, Sebastapolis Antik Kenti’ni gezin, Kaz Gölü’nün eşsiz güzellikleri ile tanışın, Almus Baraj Gölü'nde balık tutun, kamp yapın, Kanal Tokat'ta sultan kayıklarına ve su bisikletine binin, Tokat'ın eşsiz yaylalarında trekking yapın...
Tokat'ta Gece Hayatı ve Eğlence;
Tokat Karadeniz Bölgesinin sakin illerinden biridir. Gece hayatı pek aktif sayılmaz. Fakat AVM ve cafelerde keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Tokat'ta Ulaşım;
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü Tokat'a yaklaşık 9 km uzaklıkta ve Tokat - Amasya yolu üzerindedir. Aynı güzergah aynı zamanda Ankara, İstanbul yol güzergahıdır. Kampus ulaşımı özel toplu taşıma araçları ile sağlanmaktadır. Ayrıca personel için sabah ve akşam özel personel taşıma servisleri mevcuttur.
Toplu taşıma araçları GOP Kız Öğrenci yurdundan hareketle Niksar kavşağına kadar Behzat Bulvarını izlemektedir. Niksar kavşağından, eski rektörlük yoluna dönülerek Mevlana ve Demirköprü güzergahından Amasya yolu takip edilerek Taşlıçiftlik kampusuna ulaşılmaktadır. Hareket süreleri eğitimin durumuna göre değişiklik arz etmektedir. Üniversiteye çalışan toplu taşıma araçları sarı renktedir. Öğrencilerin bir binişlik ücreti ise 9,5 TL'dir.

Bu haber 605 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum