Reklam

SICAK, DAHA DA SICAK OLACAK

Sn. Prof.Dr Sedat Laciner Bey'in paylaşımı:

SICAK, DAHA DA SICAK OLACAK

Sn. Prof.Dr Sedat Laciner Bey'in paylaşımı:

SICAK, DAHA DA SICAK OLACAK
10 Temmuz 2023 - 00:19



Bilim insanları uyarıyor: Önümüzde benzeri görülmemiş bir sıcaklık var Olağanüstü bir sıcak dalgası gezegeni vuruyor, bu durum aşırı hava tehlikeleri konusunda alarm veriyor ve bu yılın Dünya'nın en sıcak yılı olma ihtimali artıyor.

Küresel ısınma etkilerinin şimdiye kadar daha yavaş ortaya çıktığı Antarktika çevresindeki benzersiz düşük deniz buzu seviyeleri, sıcak okyanuslar... Yeni verilere göre gezegen şimdiye kadarki en sıcak Haziran ayını yaşadı. Geçtiğimiz Pazartesi Yerküre'nin son 125 bin yıldaki en sıcak günü olarak kayda geçti.

Aşırı sıcak ve nem, çeşitli bölgelerde ekstrem selleri, kuraklığı ve yangınları tetikleyebiliyor.

İklim uzmanları verilerin tahminlerinin ötesinde tuhaflaştığını vurguluyorlar. Değişim Çin'den Meksika'ya kadar hemen her yerde...

Okyanus sıcaklıkları Pasifik'in neredeyse her köşesinde arttı. En az Eylül'e kadar daha da artması bekleniyor. Ilıyan sular, karaları da ısıtıyor, hava sıcaklığında rekorları getiriyor. Uzmanlar, sıcaklık rekorlarının bir çok alanda rekor marjinlerle kırıldığını belirtiyor.

Antartika'da deniz buzulları ise en düşük seviyesine ulaştı.

Bazı iklim bilimciler, "olur böyle şeyler, normaldir" diyor ve rakamların uzun periyotlarda dalgalanabileceğini iddia ediyorlar. Ancak bilim insanalrının büyük bir kısmı, verilerin insanlığı endişelendirmesi gerektiğini, anormal etkilerin kapıda olduğunu belirtiyorlar...

Bu haber 488 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum