Çetin Oktay Kaldırım yaptığı açıklamada, turizmin orta ve uzun vadede Ordu ilinin kalkınmasına büyük katkılar sağlaması beklenen ve gelecek vaat eden önemli bir sektör olduğunu belirtti.
Doğal zenginliği, tarihi dokusu, geniş ormanlık alanları, denizi, dereleri, yaylaları ile eşsiz bir coğrafya sunması ve alternatif turizm uygunluğunun Ordu turizminin en güçlü olduğu noktalar olduğunu kaydeden Kaldırım, Ordu turizminde son bir yıl içerisinde ciddi bir canlanma olduğuna dikkat çekti. Kaldırım, “Öyle ki, 2013 yılında 294 bin olan turist sayısı 2014 yılında 344 bin seviyelerine çıkmış ve konaklama kapasitesi 4 bine yaklaşmıştır” diye konuştu.
HAVALİMANI KAR TOPU ETKİSİ YAPACAK
DOKA olarak Ordu ilinde yayla turizmi, agro turizm, kış turizmi, macera turizmi, eko turizm, su sporları, sağlık turizmi, av turizmi gibi alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesinin uygun görüldüğünü belirten Çetin Oktay Kaldırım, Ordu-Giresun Havalimanı’nın da bu konuda önemli bir domino taşı olduğunu vurguladı. Kaldırım, “Özellikle Ordu-Giresun Havalimanı’nın faaliyete geçmesinin Ordu turizminde bir kartopu etkisi yapması beklenmektedir. Ordu’ya gelen turist sayısı muhtemelen birkaç yıl içinde 1 milyon rakamına ulaşacaktır.
Bu nedenle turizm sektörünün çok boyutlu yapısının Ordu halkının yaşam standartlarını arttıracak, yeni iş imkanları oluşturacak ve katma değer üretimine katkıda bulunacak şekilde yapılandırılması gerekmektedir.
Bu yapılandırılma başarıldığı takdirde Ordu ili turizmden hak ettiği payı alacak ve turizm sektöründe sürdürülebilir planlı büyüme noktasında tüm bölge için iyi bir rol model olacaktır” şeklinde konuştu.
YORUMLAR