Reklam

MEŞHUR AMASYA KİRAZINDA HASAT BAŞLADI, 50 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

-Amasya’nın coğrafi işaretli kirazında hasat zamanı geldi. Bu sene kirazda 50 bin ton rekolte bekleniyor.

MEŞHUR AMASYA KİRAZINDA HASAT BAŞLADI, 50 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

-Amasya’nın coğrafi işaretli kirazında hasat zamanı geldi. Bu sene kirazda 50 bin ton rekolte bekleniyor.

MEŞHUR AMASYA KİRAZINDA HASAT BAŞLADI, 50 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR
06 Haziran 2024 - 21:15


Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Amasya’nın en meşhur ürünlerinden olan ve coğrafi işaretle korunan Amasya Kirazında hasat zamanı geldi. Amasya’da kiraz bahçelerinde tatlı telaş başladı. Geçen sene 36 bin ton kiraz üretimi yapılan Amasya’da bu sene 50 bin ton kiraz üretimi bekleniyor.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk ve Amasya Tarım ve Orman İl Müdürü Gürol Çetin Amasya’nın Dadı Köyü’nde başlayan kiraz hasadına katıldı. Geçen sene yaz mevsiminin sonunda Amasya Valiliğine atanan Vali Yılmaz Doruk bu sene ilk defa katıldığı hasatta, meşhur Amasya kirazının sofralara gelme yolculuğuna tanıklık etti. Kiraz üreticileri ile birlikte kiraz toplayan Vali Doruk, Amasya Kirazının hem ülkede hem de dünyada büyük beğeni topladığını belirtti. Devletin destekleriyle rekoltenin ve kalitenin arttığını vurgulayan Amasya Valisi, bereketli bir hasat sezonu temennisinde bulundu.

Amasya'nın meşhur kirazlarının coğrafi işaretli ürünler arasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vali Doruk, Amasya Kirazının kalitesinin ve rekoltenin artmasında devletin sağladığı desteklerin önemine dikkat çekti.
-"Tarımsal Potansiyeli Arttırmak İçin Destekler Artarak Devam Edecek"
Amasya'nın tarımsal potansiyeli ve üretimindeki kaliteyi artırma hedefleri doğrultusunda Amasya Kirazı'nın önemli bir rol oynadığını belirten Vali Doruk, üreticilere verilen desteklerin artarak devam edeceğini ifade etti. Tarımsal ürünlerin sadece yerel değil ulusal ve uluslararası pazarda da değer kazanması için çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Vali Doruk, Dadı Köyü'nde gerçekleştirilen Amasya Kirazı hasadının bu çalışmaların bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Vali Doruk, Amasya Kirazının ülkede ve dünyada beğenilmesinin Amasya'nın tarımsal zenginliği ve üretim kalitesinin bir göstergesi olduğunu belirterek, üreticilere bereketli bir hasat dönemi diledi. Amasya'nın tarımsal ürünleriyle adından söz ettirmeye devam edeceğine olan inancını dile getiren Vali Doruk, tarımın ve tarımsal ürünlerin Amasya ekonomisi için önemini vurguladı.

Rusya, Almanya ve Irak gibi ülkelere kiraz ihraç eden Amasya 2022 yılında 51 bin ton kiraz üretimi ile Türkiye’de kiraz üretiminde üçüncü sırada yer almıştı. Geçen sene kiraz hasat zamanında yaşanan yağışlar ile rekoltenin düştüğü Amasya kirazında 36 bin ton rekolte elde edilmişti. Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Gürol Çetin, bu sene devlet desteklerinin de etkisiyle 28 bin dekar alanda 50 bin ton kiraz üretimi beklediklerinin altını çizdi. Amasyaobjektif

Bu haber 113 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum