Reklam

Mayıs Ayı Kaymakamlar Toplantısı Çambaşı Yaylasında Yapıldı

Vali Kenan ÇİFTÇİ’ nin, Her Ay Bir İlçede gerçekleştirdiği Kaymakamlar Toplantısının Mayıs ayı toplantısı Çambaşı Yaylası’nda yapıldı.

Mayıs Ayı Kaymakamlar Toplantısı Çambaşı Yaylasında Yapıldı

Vali Kenan ÇİFTÇİ’ nin, Her Ay Bir İlçede gerçekleştirdiği Kaymakamlar Toplantısının Mayıs ayı toplantısı Çambaşı Yaylası’nda yapıldı.

Mayıs Ayı Kaymakamlar Toplantısı Çambaşı Yaylasında Yapıldı
15 Mayıs 2014 - 12:57

Vali Kenan ÇİFTÇİ’ nin, Her Ay Bir İlçede gerçekleştirdiği Kaymakamlar Toplantısının Mayıs ayı toplantısı Çambaşı Yaylası’nda yapıldı.

Çambaşı Yaylasında gerçekleştirilen toplantıya Vali Kenan ÇİFTÇİ ve İlçe Kaymakamları katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ,”Her ay gerçekleştirdiğimiz Kaymakamlar toplantımızı farklı noktalarda yapıyoruz. Bu toplantıları farklı yerlerde yapmamızın nedeni ise hem o bölgeyi tanıma, hem bölgeye bir hareket getirme, hem de başka yerlerde neler yapılıyor bilmek, öğrenmek adınadır” dedi.

Çambaşı Yaylası’nın farklı bir coğrafyaya sahip olduğunu ve 77 obası bulunduğunu anlatan Vali Kenan ÇİFTÇİ, çambaşı yaylasında yaz aylarında nüfusun 10 bine kadar çıktığını söyledi.

“Ana başlığımız turizm” diyen Vali ÇİFTÇİ, Doğal Afetleri Değerlendirme toplantısına katılmak üzere Ordu’ya gelen Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin ARZU’ya Ordu turizmi ile ilgili detaylı bir bilgilendirme yaptığını ifade etti ve Dubai ile Batum’da yapılan fuarlar’dan örnekler vererek, Dubai’de günlük 3 Bin 500 aracın çölde kum safari yapmak için hareket ettiğini ve Arap turistler için Karadeniz Bölgesinin cazip hale gelmeye başladığını Kaymakamlarla paylaştı.

Konuşmasında tarımda çeşitliliğin önemine dikkat çeken Vali Kenan ÇİFTÇİ,”Fındığın yanında kivi, nar, kesme çiçekçilik üretelim kazanırız. Tarım ürünlerinin yanında yapabileceğimiz ikinci bir iş alanıda bulmalıyız. Fındıkla en fazla 3 ay ilgilenirsin. Geri kalan 9 ayda benim başka işlerimin de olması lazım. Evim vardır. Bir odada ben dururum,iki odasını kiraya verebilirim ve ürettiğim ürünleri gelenlere satabilirim. 5 yıldızlı otel yapmadan da ilin yatak sayısını bir anda 100 bine çıkarabilirim. Turizm adına bulunanlarla ilgili, bulunacaklarla ilgili çalışmalarımızı yapacağız. Bu konu ve bu başlık üzerinde duruyoruz. Bu alanlarda çok ciddi bir şekilde çalışmamız gerekiyor.Karadeniz, Türkiye’nin hatta dünyanın en güzel yeri”diyerek,Kaymakamlardan ‘en güzel fındık bizdedir’, ‘en güzel hurma bizdedir’gibi bir tema bulmalarını ve bunu en iyi şekilde işlemelerini istedi.

Toplantıda eğitim konusuna da değinen Vali Kenan ÇİFTÇİ, “Benchmarking projesinde çok güzel neticeler almaya başladık. Gönüllü öğretmen sayımız 6 Bine ulaştı. Bu öğretmenlerimizle beraber diğer öğretmenlerimizde çalışıyor. Proje sayısı bine oldu. Bunun sonucunda meyveleri toplamaya başladık. Bu çalışmalar diğer illerde de yapılıyor. O, illerden daha çok çalışmamız, daha çok koşmamız lazım ki, onları geçebilelim” dedi ve Adana ilinde eğitim ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı.

Vali Kenan ÇİFTÇİ, Birçok ilde kendini tanıtan farklı hikayeler, öyküler hazırlandığını belirterek, Fındığın öyküsünün anlatıldığı bir çalışmanın ise Ordu Valiliği tarafından hazırlanmasını istedi.

Yaptığı tüm toplantılarda İsraf konusunun altını çizen Vali Kenan ÇİFTÇİ,” israf edilen ekmekle 500 okul, 80 hastane yapılabilir. Dünyanın farklı yerlerinde açlıkla mücadele eden insanlar varken, diğer tarafta ekmek israfı yapamıyoruz. İsrafı engellememiz lazım. Ekmekle yapılan yemekler, halkeğitim kursları, fırınlarda farklı çeşit ekmeklerin yapılması, kepekli ekmek ve kendi mayalarımızın kullanılması, çok önemli”diyerek ekmek israfına dikkat edilmesini istedi.

Vali ÇİFTÇİ, ayrıca Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığınca yürütülen işlerin hızlı bir şekilde sürdüğünü ifade ederek,”Kaymakamlıklarara okul onarımları ile ilgili yapacağınız işleri sizlere devretmeyi düşünüyoruz. Sizin kanalınızla takip edilmesini istiyoruz”dedi ve konuşmasını tamamladı.
KAYNAK: ORDU HABER AJANSI

Bu haber 590 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum