Reklam

KENDİMİZİ GÖRMEK İSTİYORSAK AYNAYA DEĞİL ÖNCE ÇOCUKLARIMIZA BAKALIM!

PINAR HOLT: ‘KENDİMİZİN ALAMADIĞI YÜKSEK NOTLARI, OKUYAMADIĞI OKULLARI, SEÇEMEDİĞİ MESLEKLERİ, KAZANAMADIĞI PARALARIÇOCUKLARIMIZDAN BEKLEMEK, BELKİ BİZİ TATMİN EDER AMA ONLARI MUTLU ETMEYEBİLİR’

KENDİMİZİ GÖRMEK İSTİYORSAK AYNAYA DEĞİL ÖNCE ÇOCUKLARIMIZA BAKALIM!

PINAR HOLT: ‘KENDİMİZİN ALAMADIĞI YÜKSEK NOTLARI, OKUYAMADIĞI OKULLARI, SEÇEMEDİĞİ MESLEKLERİ, KAZANAMADIĞI PARALARIÇOCUKLARIMIZDAN BEKLEMEK, BELKİ BİZİ TATMİN EDER AMA ONLARI MUTLU ETMEYEBİLİR’

KENDİMİZİ GÖRMEK İSTİYORSAK AYNAYA DEĞİL ÖNCE ÇOCUKLARIMIZA BAKALIM!
03 Ekim 2017 - 10:36

 


Yazar, Davranış Bilimci ve Konuşmacı Pınar Holt, RİMER, Rize Merkez Mahalleliler Kültür ve Dayanışma Derneği davetlisi olarak ‘Okul, Ebeveyn ve Çocuklarımız’ başlıklı söyleşiye katıldı.

 

Pınar Holt, RİMER tarafından organize edilen ve yeni eğitim öğretim yılının açılmasına istinadenaileler için yapılan bu anlamlı organizasyonda bulunmaktan hem mutluluk hem onur duyduğunu belirtti.

Pınar Holt, konuşmasında okul seçimi, okula başlama yaşı, çocukları okula nasıl alıştırabiliriz gibi en çok sorulan soruları yanıtlarken, aile tutumları, öğrenme stilleri ve sınıf içi öğrenci tipi ve verimli ders çalışma yöntemlerinden de bahsetti.

 

Günümüzde birçok ebeveynin çocuğun yeteneklerini, duygu, düşünce ve seçimlerini göz ardı ederek sadece okul başarısı ve sınav notlarına odaklandığından bahsederek, ailelere‘Çocuğunuzu ne kadar iyi tanıyorsunuz?’ sorusunu sorduğunda üzülerek cevapsız kaldığını belirtti. Ailelerin ‘Çocuklarının öğrenme stillerini, okulda ne tip bir öğrenci olduğunu, neye yeteneği ve kapasitesi olduğunu, ne tip bir aile tutumu sergiledikleri’ konusunda gerektiğinde bir uzman yardımı almalarını tavsiye eden Pınar Holt sözlerine şu şekilde devam etti:

 

‘Aile içi iletişim, ebeveynlerin birbirleriyle olan ilişkisi, aile içinde ki huzur ya da gerginlik mutlaka çocuğa ve çocuğun toplum içinde ki davranışlarına yanşayacaktır. Okulda arkadaşlarına zarar veren, şiddet gösteren, küfür eden çocuğu değil, yaşadığı aile ortamını incelemek gerekir.Biz kendimize, ailemize, çevremize, yaşadığımız topluma, ülkemize ne kadar nazik, şefkatli, sevgi dolu, faydalı yaklaşırsak çocuklarımızda bizden gördüklerini toplum içinde uygulayacaktır.

Kendimizi görmek istiyorsak aynaya değil önce çocuklarımıza bakalım!

 

Her çocuğun gelişim ritmi, uyumu ve başarısı bir diğerinden farklı olduğunu savunduğunu bildiren Pınar Holt kendi çocukluğundan ve şimdilerde kızıyla yaşadığı okul tecrübelerinden bahsederek; ‘Kızımınyetişmesinde önemli olan benim beklentilerimin karşılanması değil, kızımın kendiyle barışık, mutlu ve yaşama karşı heyecanının kaybetmemiş bir birey olarak yetişmesidir.’ diye bildirdi.

 

 

PINAR HOLT KİMDİR?

Davranış Bilimci, Yazar ve Konuşmacı Pınar Holt, İstanbul’da doğdu.  11 yaşında 1 kız çocuğu annesidir.

1997 -1999 yılları arasında İngiltere’de Dil ve Turizm eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye döndü.

2013 yılında California JanusUniversitesi Davranış Bilimleri bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Halen İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü lisans ve ve Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümü eğitimlerine devam etmektedir. 

2013 yılından beri çeşitli PDR ve Kadın Magazin dergilerinde Anne & Çocuk İlişkileri ve Çocuk & Ergen Psikolojisi üzerine köşe yazıları yazan Pınar Holt, 2016-2017 yılında ‘Oyun ve Masal Terapisi’ eğitimiyle birlikte, TheUniversity of Warwick’ten ‘Bebek Zihin Gelişimi’ üzerine eğitimlerini tamamlayarak, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde annelerle buluşup ‘0-5 Yaş arası Bebek & Çocuk Davranışları ve Etkileşimi’ seminerler vermektedir.

Bununla beraber Amerika’da bulunan ZurInstitute’den ‘Childeren, TechnologyAddiction, ParentingandtheFuture’ ‘Çocuklar, Teknoloji Bağımlılığı, Ebeveynlik ve Gelecek...’ konulu eğitimi alarak, birçok kurum, okul, vakıf ve belediyelere ‘Pınar Holt ile Teknoloji Diyeti’ başlıklı sunumuyla konuşmacı olarak katılmaktadır.

Çocuk ve Ergenlerde yaşanan ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konusuyla ilgili kitap çalışması bitmiş olup, basım aşamasındadır. 

Bu haber 1322 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum