Ordu Büyükşehir Belediye Ak Partili Başkanı Enver Yılmaz, kentin 32 yıldır kangren haline gelen çöp sorununu geçen yıl çözüme kavuşturduklarını ve artık Karadeniz'e çöp dökülmediğini söyledi. Kendilerinden önceki yerel yöneticilerin 32 yıl boyunca denize çöp döktüğünü ve sorunun bir türlü çözülmediğini belirten Başkan Yılmaz, sorunun çözülmesiyle Ordu sınırlarını kapsayan 121 kilometrelik Karadeniz sahilinin de temiz hale geldiğini dile getirdi.
Ordu genelinde çıkan çöplerin tamamının Altınordu ve Ünye İlçeleri’ndeki ayrıştırma merkezlerinde işleme tabi tutulduktan sonra, Ünye Çimento A.Ş. tesislerinde yakıt olarak kullanılacağını, teslim edilen her çöpün tonundan Büyükşehir Belediyesi'nin ayrıca 5 TL gelir elde edeceğini de belirten Başkan Enver Yılmaz, "Altınordu ilçesinin 32 yıldır çöp döküm alanını biz bir yıl önce kaldırmıştık.
Büyükşehir Belediyesi olarak, daha önceki yerel yönetimlerin yapamadığı, zorlandığı bu alanı biz bir yıllık süre içerisinde kaldırdık. 19 ilçemizin 18'inde şu anda çöp sorunu yok, sadece Ünye ilçemizde var. Orayı da 8-12 ay içerisinde ön gördüğümüz takvimde çözeceğiz.
Bu çalışmadan sonra 19 ilçemizin çöp sorununu çözüyoruz. Melet Irmağı kenarındaki çöp döküm alanını biz rehabilite ettik. 1 kilometrelik bölümünün ihalesini yaptık, burası yürüyüş alanı olacak.
Melet Irmağı ile birlikte gelişmekte olan kentin en güzel rekreasyon alanlarından bir tanesi olacak. Yapmış olduğumuz müdahaleyle birlikte çöp meselesini çözdük, Ordu çok güzel bir de alan kazanmış oldu.
Melet’te denize 32 yıldır çöp dökülen yere 2 yıl önce günde 60 kamyon çöp dükülüyordu, şimdi ise ilimizin tamamında vahşi depolama alanlarına ve derelere dökülen çöpleri ayrıştırma merkezlerinde işlemlere tabi tutacağız" dedi.
'11 PLAJIN 5'İNDE MAVİ BAYRAK VAR'
Kentte 11 plajın 5'inde artık mavi bayrak olduğunu, Karadeniz Bölgesi’nin en fazla mavi bayrağının da Ordu sahilinde bulunduğunu söyleyen Başkan Yılmaz "Daha önce kentimizde hiç mavi bayraklı plaj yokken çöple ilgili yaptığımız çalışma sonrasında plajlarımız mavi bayrak almaya başladı.
Çöp sorunu çözülünce mavi bayraklı plajlarımız arttı. Şehrimiz havasıyla, deniziyle tertemiz bir şehir oldu. Deniz temizliği hususunu ispatlayacak 5 tane mavi bayraklı plajımız var. Mavi bayrak demek 'Bayrağın bir yere dikilmesi' demek değil. Mavi bayrak demek 'Temiz deniz, hijyen deniz, can güvenliği ve can kurtaranlı deniz' demek. Ordu şuanda Karadeniz bölgesinin en fazla mavi bayrağını taşıyan ve 121 kilometre ile en temiz sahili olan bir il haline gelmiş oldu.
Bunların yanı sıra Efirli, Ünye ve Fatsa’da kadınlar plajı oluşturduk. Buraları da sosyal devletin gereği olarak kadınlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirebileceği ve ihtiyaçlarını giderebileceği bir tesis olarak düşündük. Mesire yeri özelliğindeki kadınlar plajları, halkın özellikle yaz döneminde rahatça kullanabileceği bir mekan olmakla birlikte, spor yapabilme imkanı da sunuyor" dedi.
Başkan Enver Yılmaz, mavi bayraklı; Altınordu Cumhuriyet Mahallesi halk plajı, Çamlı yalı plaj, Akyazı plajı, Ünye mavi deniz kumsalı ve Kırkevler plajı ile birlikte, mavi bayraksız 6 plajda yaz sezonu boyunca boğulma olaylarına karşı 45 can kurtaranın da görev alacağını sözlerine ekledi.
YORUMLAR