Reklam

Ordu Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden Birisi Oldu

Yüzde 97'lik Doluluk Oranıyla Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Üniversiteleri Arasındaki Yerini Aldı.

Ordu Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden Birisi Oldu

Yüzde 97'lik Doluluk Oranıyla Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Üniversiteleri Arasındaki Yerini Aldı.

Ordu Üniversitesi En Çok Tercih Edilen Üniversitelerden Birisi Oldu
26 Temmuz 2015 - 12:27

24.07.2015 

Her yıl öğrenci kontenjanını ve bu kontenjanların doluluk oranını artıran Ordu Üniversitesi, 2015 Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre bu yıl yüzde 97'lik doluluk oranıyla dikkat çekti.

Ordu Üniversitesi, 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi içerisinde öğrenci alımı yaptığı lisans ve önlisans programları için açılan 4972 kişilik kontenjanın 4812'sini doldurarak yüzde 97'lik doluluk oranına ulaştı. Ordu Üniversitesi elde ettiği bu oranla, "Türkiye'nin En Çok Tercih Edilen Üniversiteleri" arasındaki yerini aldı. 

Lisans Yerleştirme Sınavı tercih sonuçlarına göre Ordu Üniversitesi'nde 34 Lisans programı için açılan 1797 kişilik kontenjanın 1765'i öğrenciler tarafından tercih edilerek yüzde 98'lik bir doluluk oranına ulaşılırken; Önlisans programlarında ise toplamda 65 programda 3175 kişilik kontenjanın 3047'si dolarak yüzde 96'lık bir doluluk oranı elde edildi.

Fakültelerde Yüzde 100'lük Doluluk Oranı Mevcut

Sonuç istatistiklerine göre Ziraat Fakültesi dışında tüm fakültelerde yüzde 100'lük bir doluluk oranı gözlemlenirken özellikle bu sene ilk defa öğrenci alımı yapan İlahiyat Fakültesi, 77 kişilik kontenjanın tamamını doldurdu.

Meslek yüksekokullarında ise nerdeyse tüm meslek yüksekokullarına rağbet büyük olup oranın düşmesinde özellikle uzak ilçelerde bulunan Mesudiye MYO ve Akkuş MYO'daki İkinci Öğretim programları etkili oldu.

Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'nde ise geçen yıllardaki yaşanan düşüş son bularak yeni açılan Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği Programı yüzde yüzlük bir doluluk oranıyla öğrencilerden ilgi topladı.

Yeni Açılan Programlara Öğrenciler Tarafından Rağbet Büyük

2015-2016 eğitim öğretim yılında yeni açılan ve ilk defa öğrenci alımı yapan Fen Edebiyat Fakültesi'nde Sosyoloji bölümü; İlahiyat Fakültesi'nde İlahiyat; Teknik Bilimler MYO'da Mekatronik, Mekatronik (İÖ), Mimari Dekoratif Sanatlar; Fatsa MYO'da Moda Tasarımı (İÖ) programları için açılan kontenjanların tamamı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Özel Yetenek Sınavlarında Toplamda 285 Öğrenci

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO), Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde bu sene özel yetenek sınavı ile öğrenci alımı yapılacak olan programlarda toplamda 285 öğrenci 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Ordu Üniversitesi'nde okumaya hak kazanacaklar.

BESYO'da Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği, Spor Yöneticiliği (İÖ); Müzik ve Sahne Sanatlar Fakültesi'nde Müzik, Müzik (İÖ), Türk Müziği, Tiyatro; Güzel Sanatlar Fakültesi'nde ise Heykel ve Grafik Tasarım bölümüne talep ve başvurunun fazlalığı sebebiyle bu alanlarda da yüzde 100'lük bir doluluk oranından söz edilebilmektedir.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç; "Türkiye Genelinde Ordu Üniversitesi'ne yoğun ilgi ve talep var."

Geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,6'lık oransal yükselişle programlardaki doluluk oranlarının arttığını belirten Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde 4545 olan toplam kontenjanın 4336'sının dolduğunu ama 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde hem kontenjan sayısının hem de doluluk oranının artarak 4972 olan toplam kontenjanın 4812'sinin öğrenciler tarafından tercih edildiğinin altını çizdi:

"Ülke kalkınması ve gelişimine katkı sağlayacak, ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olacak bilim insanları ve iş adamları yetiştirmeye yönelik açmış olduğumuz programlarda elde edilen yüzde 97'lik bir başarı, Ordu Üniversitesi'nin çıtasını yükselttiğine bir işarettir. 2006 yılında kurulan Ordu Üniversitesi'nin 9 yıl gibi kısa bir sürede fiziki büyümesinin yanı sıra eğitim kalitesi ile de dikkat çeken üniversiteler arasında yer alması bir rastlantı değil yapılan çalışma ve projelerin karşılığıdır.

“Ordu’ya Öğrenci Akını Gerçekleşiyor.”

Ülkemizin farklı kültür ve şehirlerinden pek çok öğrencinin Ordu Üniversitesi’nin bir parçası olacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ,  Ordu’nun bu duruma hazırlıklı olmasını istedi:

“Üniversitemiz ulusal ve uluslar arası alanda kendi başarı ivmesini yükseltmeye devam ederken Ordu’ya ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda katkı sağlamayı da sürdürmektedir. Kalkınma ve gelişme içerisindeki ilimizin arzu edilen gelişmişlik seviyesine ulaşması herkesin ortak çabası ile mümkün olacaktır. Bilinmelidir ki Üniversiteler şehirlerin önünü açan ve onlara yön veren kurumlardan biridir. Bu noktada sorumluluklarımızın bilincinde bir yönetim anlayışıyla Üniversite, toplum ve sanayi işbirliğini en üst düzeyde oluşturarak örnek bir koordinasyon ve işbirliği sağlamamız gerekmektedir.”

"Ordu Üniversitesi'nde Öğrenci Sayısı 20 Bine Dayandı"

Tercih sonuçları istatistiklerine ilişkin Ordu Üniversitesi'nin öğrenci sayısını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, "2014-2015 eğitim öğretim döneminde 16500'lerde olan öğrenci sayısı verdiğimiz mezunları eksiltip yeni alacağımız öğrencileri eklediğimizde toplamda 20 bine yaklaştı. Her geçen gün akademik, fiziki ve sosyal olanaklarını genişleten Üniversitemizde yeni bir eğitim öğretim yılında mutlu bir başlangıç yapacak olan sevgili gençlerimizin heyecanı başarı ivmemizi daha da yükseltmektedir. Üniversitemize yerleşerek ODÜ’lü olma hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrenci sayımızda büyük bir artış yaşanmasını sağlayan bu gelişmenin Üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

ODÜ BASIN

 

 

Bu haber 2772 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum