Reklam

Doğu Karadeniz'de Turizm, Yenilikçi Yöntemlerle Geliştirilecek

Kalkınma Bakanlığına bağlı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), mali destek programları kapsamında yörede turizmin yenilikçi yöntemlerle geliştirilmesi için proje üreten kişi ve kurumlara 33 milyon liralık mali destek verecek.

Doğu Karadeniz'de Turizm, Yenilikçi Yöntemlerle Geliştirilecek

Kalkınma Bakanlığına bağlı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), mali destek programları kapsamında yörede turizmin yenilikçi yöntemlerle geliştirilmesi için proje üreten kişi ve kurumlara 33 milyon liralık mali destek verecek.

Doğu Karadeniz'de Turizm, Yenilikçi Yöntemlerle Geliştirilecek
20 Mart 2015 - 13:32

Kalkınma Bakanlığına bağlı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), mali destek programları kapsamında yörede turizmin yenilikçi yöntemlerle geliştirilmesi için proje üreten kişi ve kurumlara 33 milyon liralık mali destek verecek.

 

DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumluluk alanlarının Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon olduğunu belirtti.

DOKA olarak bu yıl "Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi" ve "Kentsel ve Kırsal Alanların Rehabilitasyonu Mali Destek" programları yürüttüklerini bildiren Kaldırım, bu çerçevede gerçek ve tüzel kişilerin uygun proje başvurularının sunulması amacıyla 19 Mart'tan itibaren teklif çağrısı ilanına çıktıklarını ifade etti.

Bu kapsamdaki projeleri destekleyeceklerini dile getiren Kaldırım, kalkınma ajansının "Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" için 18 milyon lira, "Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi" için de 15 milyon lira kaynak ayırdığını söyledi.

Kaldırım, program kapsamında oluşturulmuş başvuru rehberinde yer alan kriterlere göre hazırlanacak projelerde ajans desteğinin "Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı" için asgari 100 bin, azami 600 bin lira, "Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi" için ise asgari 500 bin, azami 2 milyon 500 bin lira olabileceğini kaydetti.

"Yenilikçi Yöntemlerle Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı"na Doğu Karadeniz'deki kar amacı güden gerçek ve tüzel kişilerin, "Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi" programına ise kamu kurumları ile kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının başvurabileceğinin altını çizen Kaldırım, "Başvurular için yaklaşık 3 aylık bir süre verilecek. Bu nedenle başvuru sahiplerinin projelerini aceleye getirmemesini, yapacağımız bilgilendirme ve eğitim toplantılarına katıldıktan sonra hazırlamalarını önemle tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Başvuru sahiplerinin proje başvurularını DOKA'ya sunmadan önce Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemine (KAYS) elektronik olarak göndermeleri gerektiğine işaret eden Kaldırım, KAYS üzerinden son başvuru tarihinin 12 Haziran olduğunu ifade etti.

DOKA'nın Doğu Karadeniz'e aktardığı kaynak 141 milyon lira

DOKA'nın kurulduğu günden beri Doğu Karadeniz'e 82 milyon lira kaynak aktardığını, bu miktarın eş finansmanla 141 milyon liraya ulaştığını vurgulayan Kaldırım, şöyle konuştu:

"Bu yıl bölgemize 33 milyon lira kaynak aktaracağız. Bu miktar eş finansmanla yaklaşık 70 milyon lira olacak. Yapacağımız mali destek miktarı bölgemizde turizmin yenilikçi yöntemlerle geliştirilmesi için ciddi bir kaynaktır. Amacımız yerel potansiyeli harekete geçirerek ulusal ve bölgesel ölçekteki plan ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu şekilde bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır."

Kaldırım, bölgenin kalkınması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "Dünya ile örtüşecek, bölgenin isteklerini ve taleplerini iyi analiz eden ve o doğrultuda stratejiler geliştiren bir hedef doğrultusunda bölgemizin her yönden gelişmesine katkı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Bu haber 1156 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum