Ali Yazan
Ziyaretlere Fiskobirlik, Fındık Araştırma Enstitüsü ve Giresun Üniversitesi’nin temsilcilerinin yanı sıra, Fiskobirlik’in Coğrafi İşaretler Danışmanı Huriye Özener’de katıldı.
Giresun, Ordu ve Trabzon’daki birçok firmaya yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerde, firma temsilcilerine gerek coğrafi işaretin önemi, gerek amblem yönetmeliği ve gerekse 6769 sayılı Sinai Mülkiyet Kanunu’nun 49. Maddesi kapsamında ‘’ Coğrafi İşaret Tescil Belgesi’’ ile alınan ‘’Giresun Fındık Ezmesi’’ nin teknik özellikleri, kullanımı ve denetim biçimine istinaden bilgilendirmeler yapıldı.
Geçtiğimiz yıllarda Giresun Kalite Fındıklara Coğrafi İşaret alan Fiskobirlik, bu fındıklardan üretilecek olan ‘’Giresun Fındık Ezmesi’’ ne de coğrafi işaret alarak Giresun fındığının marka değerini artırmak adına çalışmalarını sürdürüyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Fiskobirlik Genel Müdürü ve Giresun Kalite Fındıklar Coğrafi İşaret Yürütme Kurulu Başkanı Turgay Çakmak; ‘’ Yakın zamanda Giresun Kalite Tombul, Sivri ve Kalın Kara fındıklarımız için coğrafi işaret tescil işlemlerini gerçekleştirmiştik. Sonrasında Giresun kalite fındıklardan üretimi gerçekleştirilecek olan ‘’Giresun Fındık Ezmesi’’ için de Coğrafi işaret tescilini paydaşlarımız ile birlikte almış olmanın sevincini yaşıyoruz. Bu çalışmalarımız Giresun ve Giresun kalite fındıkların marka ve kalite değerlerinin korunması adına oldukça önemli. Bizde Fiskobirlik olarak, paydaşlarımız olan Fındık Araştırma Enstitüsü, Giresun Üniversitesi ve Giresun Ticaret Borsası ile birlikte bunu önemsiyor, çalışmalarımızı bu yönde sürdürmeye devam ediyoruz.’’ açıklamasında bulundu.
YORUMLAR