Reklam

GİRESUN ADASI

#Google #Aciklaması Giresun Adası, Kefken Adası ile birlikte Karadeniz'de bulunan Türkiye'ye bağlı iki adadan biridir.

GİRESUN ADASI

#Google #Aciklaması Giresun Adası, Kefken Adası ile birlikte Karadeniz'de bulunan Türkiye'ye bağlı iki adadan biridir.

 GİRESUN ADASI
15 Temmuz 2023 - 10:59

Giresun Adası kıyıdan 1.6 km açıkta olup, 40.000 metrekare alana sahiptir. Adada özellikle Akdeniz defnesi ve Yalancı Akasya başta olmak üzere 71 tür doğal otsu ve odunsu bitki türü bulunmaktadır. Sonradan 10 adet ağaç türü daha ilave edilmiştir. Karadeniz'de karabatak ve martıların doğal olarak ürediği ada aynı zamanda göçmen kuşların uğrak ve dinlenme yeridir. Hakkında birçok efsaneler anlatılan, Amazonların ve birçok kavmin yaşadığı adada mitolojik çağlara ait birçok kalıntı bulunmaktadır. İkinci derece sit alanıdır. Yaz mevsiminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ada günübirlik ziyaret edilerek piknik yapılmaktadır.
Bu açıklamalar Giresun Adası diye yazdığımızda karşımıza çıkıyor. Diyor ki ""Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ada günübirlik ziyaret edilerek piknik yapılmaktadır""
Arkadaşlar bugün Giresun Adasına gitme imkanım oldu ve elimden geldiğince canlı yayın yaparak Adanın güzelliğini sizlerle paylaştım. Google'da yazanların tam tersine Ada kaderine terk edilmiş ve artık orman olma durumuna gelmiş.
Elimizin altında Giresun'un tanıtımına katkıda bulunacak bir ada olmasına rağmen turizm için hiçbir şey yapılmamış. İnsanlar için kayalardan ve ağaçlardan oluşan bu adanın bu yüzden hiçbir albenisi yok. Yıllar önce Giresun Valimiz Dursun Ali Şahin tarafından yürüme yollarının ve oturma bankalarının ve kulübenin olduğu alanlar günümüze kadar gelmiş ve hiç kimse bundan daha ileriye gitmemiş.
Masmavi denizin ortasında yemyeşil duran bir tarafı Giresun Kalesine ve bir tarafı Gedikkaleye bakan #Giresun #Ada'sı yalnızlığının sahipsizliğinin inşallah son günlerini yaşar.
Düşünmeden edemiyorum bu ada Ege'de olsa ne olurdu acaba? Yine böyle kaderine terk edilip kimsesiz bırakılır mıydı? Bir milletin arayıp bulamadığı cevher elimizin altında ama biz değerini bilmiyoruz.
Adanın doğal yapısı bozulmadan güzel bir bakım yapılarak oturma alanlarının, güzel bir çay bahçesinin ve lokantasının olması ve tanıtımın her alanda yapılarak Giresun için turizme kazandırılması birimizin değil hepimizin görevi olmalı.

Mehmet Kavcı
Görele Günboyu Haber





 
Bir melek meşe ağacı görseli olabilir

Fotoğraf açıklaması yok.

Bir göl görseli olabilir

Bir deniz kuşu ve okyanus görseli olabilir

Bir göl görseli olabilir

Bir kale görseli olabilir

Bir ağaç görseli olabilir

Bir Camogli görseli olabilir

Bir okyanus görseli olabilir

Bir ağaç ve çim görseli olabilir

Fotoğraf açıklaması yok.

Bir göl görseli olabilir

Bu haber 583 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum