Evlerini ve işlerini bırakıp köye yerleştiler... 10.500 TL'ye yeni hayat!

Gizem ve Kaan Atakan çifti, iki çocuklarıyla beraber 5 yıldır şehirden uzak bir köy evinde yaşıyor. Şehrin tüm karmaşasını geride bırakarak kendilerine yeni bir hayat kurmuşlar. Biz de onların bu yaşamlarının bir bölümüne dahil olduk ve merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik. Çift, buradaki hayatlarını hem @sehirdenkoyegocc Instagram hesabından hem de YouTube kanallarından takipçileriyle paylaşıyor.

Evlerini ve işlerini bırakıp köye yerleştiler... 10.500 TL'ye yeni hayat!

Gizem ve Kaan Atakan çifti, iki çocuklarıyla beraber 5 yıldır şehirden uzak bir köy evinde yaşıyor. Şehrin tüm karmaşasını geride bırakarak kendilerine yeni bir hayat kurmuşlar. Biz de onların bu yaşamlarının bir bölümüne dahil olduk ve merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik. Çift, buradaki hayatlarını hem @sehirdenkoyegocc Instagram hesabından hem de YouTube kanallarından takipçileriyle paylaşıyor.

Evlerini ve işlerini bırakıp köye yerleştiler... 10.500 TL'ye yeni hayat!
19 Ağustos 2021 - 20:26

1Gonca Kocabaş - gonca.kocabas@milliyet.com.tr Şehir hayatını bırakıp köye göç ediyorsunuz ve artık yaşamınızı burada sürdürüyorsunuz. Öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız
Reklam

Gonca Kocabaş - [email protected]
Şehir hayatını bırakıp köye göç ediyorsunuz ve artık yaşamınızı burada sürdürüyorsunuz. Öncelikle bize kendinizi tanıtır mısınız? 

Tabii. Ben Gizem. Eşim Kaan. Kızımız Ada. Oğlumuz Ata. Ben İzmirliyim. Kaan Ankaralı. İkimizde Üniversite’den mezun olduktan sonra kendi alanlarımızda iş bulamadığımız için ilaç firmalarına giriş yaptık ve uzun seneler farklı şirketlerde çalıştık.


2

Ben Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı mezunuyum bir dönemimi de Belçika’da okudum. Kaan Kırıkkale Üniversitesi İşletme Mezunu. Bu yola çıkarken yanımızda kızımız vardı henüz 6 yaşındaydı. Oğlumuz ise ertesi sene dünyaya geldi.

 
3Sizin için karar verme aşaması nasıl oldu Bir sabah uyanıp ‘hadi gidiyoruz’ mu dediniz, yoksa uzun uzun düşünülmüş bir planın sonucu mu bu göç

Sizin için karar verme aşaması nasıl oldu? Bir sabah uyanıp ‘hadi gidiyoruz’ mu dediniz, yoksa uzun uzun düşünülmüş bir planın sonucu mu bu göç? 

Karar verme aşaması aslında çok hızlı oldu. Sizin de dediğiniz gibi hadi gidiyoruz dedik. Oturup bir plan yapmadık. Kararımızı verdik ve gerisini düşünmedik.


4

Şehirde zaten hayatımızı mutlu şekilde idame ettiremiyoruz bari gidelim de oralarda ne yapacaksak yapalım olmazsa da en kötü geri geliriz dedik. Çünkü kızımız o sene ilkokul birinci sınıfa başlayacaktı ve ertelersek bir daha köye göç planı falan yalan olacaktı.

 
5

Önce kararımızı verdik, üzerinde acabalarımız oldu, korktuk, direndik, birbirimize gaz verdik. Ufak bir evimiz vardı babamdan cesaret edip onu sattık. İşin güzel kısmı kimse ne yapıyorsunuz da demedi.


6

Mesela düşünüyorum da babam niye evi satıyorsun kızım deli misin sen ev satılır mı demedi. İyi ki de dememiş. Eğer demiş olsaydı burada olmazdık. Korkardık belki, çünkü birileri size olumsuz konuşunca korkularınıza yenik düşmeye başlıyorsunuz.

 
7Ailenizin veya yakın çevrenizin bu kararınıza tepkisi ne oldu

Ailenizin veya yakın çevrenizin bu kararınıza tepkisi ne oldu? 

Ailemiz tabiî ki normal olarak ilk başta şaşırdı ve ne yapacağımızı sordular. Fikir verdiler. Tabiî ki iç dünyaları her zaman endişe içerisindeydi buna eminim. Hepsi genelde aynı mantıktaydı.


8

Sgk güvencesi olan bir işte çalışmak, her ay klasik maaş almak hepsinin aklından geçen bir durumdu. Bunu dile getirmeseler de eminim herkes aynı şeyi düşünmüştür.

 
9Daha önce böyle bir köyde yaşama deneyiminiz var mıydı Herkes yapabilir mi sizce

Daha önce böyle bir köyde yaşama deneyiminiz var mıydı? Herkes yapabilir mi sizce? 

Daha önceden köyde yaşama deneyimimiz sadece çocukken oldu. Gözümüzün gördüğü, kulağımızın işittiği tatil de ya da hafta sonlarında arada bir gittiğimiz tatil şekli gibi bir şeydi. Herkes yapar neden yapamasın ki? Hepimizin içerisinde bir mücadeleci benlik var.


10

Hepimizin geçmişinde bir doğal yaşam var. Özümüzde doğal yaşam var. Elbette kendimizi eğiteceğiz. Eğitilmek, eğitmek zorundayız. Bakın yabancı ülkelerdeki köylere. Hepsi ne kadar modern yaşayabiliyor evleri şehirdekilerle aynı olabiliyor öyle değil mi? Neden bizim ülkemizde de bu olmasın?

 
11

Okuyan, kültürlü insanlarımızın köylerde yaşaması gerek. Köy insanlarımızın eğitilmesi ve vizyon sahibi olması gerek. Bu öncelikle okumak ve eğitimden geçiyor başka türlüsü mümkün değil.


12

Köy denince çünkü hep bir gerilik, imkansızlıkla, soğukla baş etmek, bakımsız, değersiz yerler akla geliyor. Şehirliler böyle görüyor. Ben buna karşıyım işte köylerimiz çiçek gibi olmalı herkes akın akın şehirlere değil köylere göç etmeli.


13Köye göç diyoruz ama hangi köye Yer seçme sürecindeki deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız

Köye göç diyoruz ama hangi köye? Yer seçme sürecindeki deneyimlerinizi bizimle paylaşır mısınız? 

Hangi köy olduğu aslında önemli değil, neresi olduğu da önemli değil. Sizin doğup büyüdüğünüz topraklara yakın yerler daha iyi olur. Çünkü şehre gidip gelme imkanınız olur. Mesela bizim egede olmamızın bir sebebi var ben İzmirliyim.


14

Ailem ve arkadaşlarım orada. Oraya yakın olmak benim için avantaj. Başka bir yerde doğsam belki oraya yakın bir köyde yaşamak isterdim. Mesela ben şahsen sıcağa alışığım alışık olduğum düzendeki hava şartlarında olan bir köyü tercih etmem çok normal.

 
15

Herkesin tercihi farklı. Ama genelde ülkemiz güzel ve sıcak bir ülke olduğu için bir tık daha deniz kenarında yaşama hayali var. Bu da çok normal ve doğal bir istek. Bizim önce 4 sene Muğla sonra da İzmir köyünde yaşama seçimimiz bu sebepten.


16Böyle yerlerde ev kiralarken ya da satın alırken dikkat edilmesi gerekenler neler

Böyle yerlerde ev kiralarken ya da satın alırken dikkat edilmesi gerekenler neler? 

Öncelikle kiralarken sözleşme yapmak çok önemli. 4 yıl kirada yaşayan bir aile olarak 3 kez ev değiştirdik ve çok deneyim ve de tecrübemiz oldu. Size evi kiraladıkları zaman sanıyorlar ki bahçe hala onlara ait.


Milliyet.com.tr 

Bu haber 893 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum