Reklam

Erzincan'da Kiraz Hasadı Başladı

Erzincan'da meyve bahçelerinde hasat sevinci yaşanıyor. Bahçelerdeki bolluk ve bereket üreticinin yüzünü güldürüyor.

Erzincan'da Kiraz Hasadı Başladı

Erzincan'da meyve bahçelerinde hasat sevinci yaşanıyor. Bahçelerdeki bolluk ve bereket üreticinin yüzünü güldürüyor.

Erzincan'da Kiraz Hasadı Başladı
11 Haziran 2024 - 21:38



Erzincan'ın Merkez ilçesindeki köylerde, erkenci kiraz bahçelerindeki ağaçlarda yetiştirilen kirazlar toplanmaya başlandı.

Sahip olduğu mikroklima özellikleri sayesinde başta elma, kayısı, şeftali, kiraz, üzüm, armut, dut, vişne, ceviz olmak üzere çok sayıda meyvenin yetiştirildiği Erzincan'da, bahçelerde erkenci kirazlar hasat edilmeye başlandı.

TÜİK' in 2023 verilerine göre Erzincan'da  2.340 dekar alandan 4.075 ton kiraz üretimi gerçekleşti. Kalitesi ve aromasıyla Erzincan'ın önemli ürünlerinden biri olan kiraz dış ülkelere ve çevre illere satılıyor.

Erzincan Merkeze bağlı Yaylabaşı Mahallesinde kiraz yetiştiriciliği yapan Saygın Polat, bahçesindeki kirazın hasadına başladı. Erkenci kiraz çeşitlerinin iç piyasaya sunduklarını ifade eden Saygın Polat, bu sene verim ve kaliteden memnun olduklarını dile getiren Polat, ürettikleri kiraza güvendiklerini belirten Polat, işçi bulmada sıkıntı yaşamalarına rağmen üretimden taviz vermeyeceklerini söyledi.

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Özcan Tekin ve teknik ekibe ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Kiraz hasadının başlaması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, kirazın Erzincan için önemli bir meyve olduğunu kaydetti. İl Müdürü Şahin, ilk etapta erkenci çeşitlerin hasat edileceğini bayramdan sonra ise bölgelere göre değişmekle birlikte yaklaşık bir ay boyunca hasadın süreceğini kaydederek, "Erzincan bulunduğu bölgede meyvecilik sektöründe önemli bir kapasiteye sahip. Sofralık, kurutmalık ve sanayiye yönelik birçok meyveyi Erzincan olarak yetiştiriyor ve çevre illere satıyoruz. Sezon başından bu yana çiftçilerimizle birlikte hareket ederek hem kültürel işlemlerde hem de hastalık ve zararlılarla mücadelede işbirliği yapıyoruz. İnşallah bolluk ve bereket içerisinde bie sezon yaşayacağız" dedi.

Erzincan'da genellikle Üzümlü ilçesinde ve köylerinde yoğun olarak yetiştirilen kirazda bayram sonrası hasadın başlaması bekleniyor.

Bu haber 124 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum