Reklam

Eğitimci Yazar Zeynep HAŞEMİ'nin iddialı Kitabı "Reddolunmayan Dualar" çıktı

Yenirenk Yayıncılık'tan çıkan ve her yaştan okura hitap eden " Reddolunmayan Dualar" kitabı duanın psikolojik yönünü de anlatıyor... Bir başucu kitabı yapmanız gereken bu harika esere kitapyurdu.com başta olmak üzere tüm satış noktalarından ulaşabilirsiniz.

Eğitimci Yazar Zeynep HAŞEMİ'nin iddialı Kitabı "Reddolunmayan Dualar" çıktı

Yenirenk Yayıncılık'tan çıkan ve her yaştan okura hitap eden " Reddolunmayan Dualar" kitabı duanın psikolojik yönünü de anlatıyor... Bir başucu kitabı yapmanız gereken bu harika esere kitapyurdu.com başta olmak üzere tüm satış noktalarından ulaşabilirsiniz.

Eğitimci Yazar Zeynep HAŞEMİ'nin iddialı Kitabı
12 Temmuz 2024 - 09:40

Kitap Tanıtım Yazısı

 Fatiha-i Şerif ile niyetimizi-duamızı belirttik, rüku ve secdelerle devam ettik, tahiyyat-teşehhütle duamızı bitirdik.
Gözümüzün önünden yaşamımızı şöyle bir film şeridi gibi geçirelim.
Her sıkıntı, hâcet ve şükür anımızda Rahman ve Rahim olan yüce yaratıcımıza halimizi arz eder, teşekkür eder, isteklerimizi sıralarız.
Biliyoruz ki en güzel O bizi dinliyor ve O yardımımıza koşuyor değil mi?
Günde sayısız kez avuç açarken; gönlümüzle, dilimizle medet umarken, bize bir kısıtlama getirmeden buradayım kulum diyen birinin dergâhına varıyoruz.
O ki vermeyi istemeseydi, istemeyi vermezdi.
Dua ruhen şifadır. Psikolojik açıdan bize güven verir, kalbimiz itminan içinde olur. En çetin sıkıntılar içerisindeyken imdadımıza dua koşar.
Kimseye söyleyemediğimiz en derin can acıtıcı sıkıntılarımızı rabbimize söyler yardım diler, kolaylık bulur, feraha ereriz. İnsanoğlu duaya muhtaçtır.
Dua, kul olma bilincidir.
Dua en mühim kulluk görevidir.
Dua ümittir. Dua güvendir.
Dua mutluluktur.
Dua haddini, sınırını bilmektir.
Dua kemale erme yolunda çabalama halidir.
 
Dua için iman sahibi olmak gerekir. İnanmak gerekir. İman eden bilir ki onu koruyup kollayan, gözeten, isteklerine cevap veren yaratıcısı var. İman aynı zamanda emniyet ve güvendir. Güven ve emniyet içinde hisseden birey ruhen huzur içinde olur. Psikolojik açıdan huzur içinde hisseder.
 
 
 
 **** 
 
 
YAZARIMIZ ZEYNEP HAŞEMİ BAYRAKTAROĞLU KİMDİR?
 
Zeynep Haşemi, nesep olarak "evlad-ı rasul"den, Seyyidlerdendir. 
Seyyidler Haşemi-Haşimi unvanını kullandıklarından kendisi de bu ünvanı kullanmaktadır. İlim yuvası olan bir ailede dünyaya gözlerini açmıştır. Aslen Bingöl ili Adaklı ilçesine bağlı, Seyyidler yurdu olan Sevkar köyündendir. 
Yaşamının çoğu Malatya'da geçtiği için kendini "fahri Malatyalı" olarak nitelendirmektedir. İlk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamlayan yazarımız bir yandan da babasından ilmi (İslamî ilimler) eğitim almaya devam etmiştir. Medrese usulü sarf, nahiv, hadis, tefsir, fıkıh, mantık, kelam ilimlerini okurken öte taraftan da ilahiyat fakültesinde yükseköğrenimini tamamlamıştır. (İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi - Lisans Programı) 
Ayrıca İletişim - Halka İlişkiler - Tanıtım bölümü mezunu olan Zeynep Haşemi, eğitim alanında da yüksek lisans yapmıştır. (Karakter ve Değerler Eğitimi) 
Yazarımız çalışma hayatına Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Kur'an-ı Kerim öğretmeni olarak başlamış, akabinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak çalışmaya devam etmiştir.
Eğitim - öğretim ve özellikle de değerler eğitimi noktasında çok hassas olan yazarımız bu alanda seminerler, söyleşiler, konferanslar vermiştir ve halen aktif olarak vermektedir. Halihazırda yürüttüğü "Okumak Mutluluktur" isimli sosyal sorumluluk projesi mevcuttur. 
Özellikle genç nesil üzerinde itinayla durulması gerektiğini belirten yazarımız "Sağlam bir gelecek, sağlam ve doğru yetiştirilmiş nesillerle olur." diye belirtmektedir. İnsan merkezli, doğasever ve hayvansever olan yazarımız, sanata da oldukça ilgi göstermektedir. 
"Zira sanat, toplumları dönüştüren kuvvetli bir etkendir. Bilinçli kişilerle sanatın topluma kazandıracağı sayısız ilke mevcuttur." düşüncesini taşımaktadır. 
 
Sizi en çok etkileyen düşünce akımı nedir, sorusunu "Başta babam ve fikirleri olmak üzere, Yunus Emre'nin sevgi dili, sevgi yolu..." şeklinde cevaplamaktadır. 
Yazarımız çocuk ve yetişkin edebiyatı alanında eserler yazmaktadır. 
Basılmış eserleri şunlardır: Sevgi Kuşun Kanadında, Paçanya Krallığı, Akıllı Kedi Zimzo, Umut Çiçekleri ve Red Olunmayan Dualar. 
Evli ve iki çocuk sahibi olan Zeynep Haşemi İstanbul'da ikamet etmektedir.
 

Bu haber 352 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum