ARTVİN HALK EĞİTİM MERKEZLERİN DE 2025 YILINDA TARIM MESLEKİ EĞİTİM KURSLAR AÇMALI

Artvin tarıma elverişli toprakları az olsa da verimli topraklarımız var .

ARTVİN HALK EĞİTİM MERKEZLERİN DE 2025 YILINDA TARIM MESLEKİ EĞİTİM KURSLAR AÇMALI

Artvin tarıma elverişli toprakları az olsa da verimli topraklarımız var .

ARTVİN HALK EĞİTİM MERKEZLERİN DE 2025 YILINDA TARIM MESLEKİ EĞİTİM KURSLAR AÇMALI
10 Ocak 2025 - 11:12

Hatice Nur Ersöz

Artvinde büyük şehirlere başlayan göçle yıllar önce terkedilen köylerimiz ve tarım arazileri üretim dışı kaldı.
Artvinde tekrar tarımsal faaliyetlerle için halkımızı üretime teşvik edelim. Geleneksel tarım yapan atalarımız büyüklerimiz artık yaşlandı toprağı ekip biçememekteler kırsal alanlarımız köylerimiz ıssız , çorak ve sahipsiz dir.
Son nesil büyükler olarak çifçiliği akıllı tarım tekniklerini birleştirerek uzmanlardan öğenmeliyiz yeni gelecek kuşaklara öğrentmeliyiz.
Ben diyorum Halk Eğitim Merkezlerinde Milli Eğitim Onaylı seftifika programıyla bir çok kurslar açılıyor kursiyerlere bol bol sertifika dağıtılıyor. Bu kursların devlete maliyeti çok büyük . Ancak bu alınan sertifikalar açılan kurslar da halkın ne kadarı beceri kazanıp bu becerileri girişimciliğe ve ekonomiye katkısını olduğunu devlet takip ediyor mu diye sorgulamalıyız
2025 yılında Halk Eğitim Merkezlerinde artık eskisi gibi kursların açılmayacağı bir gerçek. Biz diyoruz ki nitelikli kurslar açılsın piyasanın ara eleman ihtiyaçlarını bu beceri kurslarında sağlansın istihdama yönelik kurslar açılsın.
Dünyayı yaşanan ekonomik kriz ve derin yoksullukla beraber gıda krizi kapımızda.
Eko sistemde iklim krizi su ve gıda krizi ile vahametini gözler önüne serip bilin insanları açıkça söylüyorlar .yaşadığımız dünyada tarımın çok önemli olacağı üretimin devlet eliyle desteklenmesi gerektiğini açıklıyorlar.
Yani biran önce devlet tedbir almalı bu yönde planlar yapıp tarım politikalar üretmeli. İthalata dayalı politikalardan biran önce çıkılmalı deniliyor .
Terkedilen köylerdeki tarım arazilerin zaman kaybetmeden mutlaka üretime döndürülerek Kırsal yaşamın canlanması gerektiğini söylüyorlar . Kırsaldaki göçü büyük şehirleden tekrar ata topraklarına dönmek isteyen vatandaşlara teşvik uygulayarak geriye göçü sağlamalı dır. Gerekçesini şöyle açıklıyorlar
Eğer köylü üretimden çıkarsa toprağı bırakırsa büyük tehlike kapıda. Biz insanoğlu olarak sorgulamak mecburiyetindeyiz. Besin zinciri ve tedarik zinciri kırılırsa dünyayı kim doyuracak besin kaynağımız ambarlarınızı kim dolduracak köyde yaşayan çiftçilerimizi kim koruyacak çevremizi önemini kim kavrayacak.
Bu yaşadığımız çevrede insanoğlunun Maslov ihtiyaç hiyeraşisinde beslenmek birinci sıradadır.
İnsan önce kendini beslemesi için gıdasını üretmelidir. Üretimden kopan insanlarımız için çiftçilik tekniklerini genç kuşaklara tekrar öğreterek yeteneğini geliştirmeli.
Bu gerekçelerle 2025 yılında Halk Eğitim Merkezlerin açacağı beceri kursları da öncelikle tarımsal faaliyetlerde bir dizi eğitim kursları açarak beceriyi kazandırmalı ve halkımıza farkındalık yaratmalı dır. insanlara toprakta üretim aşamalarını tek tek uygulamalı öğretmelilerdir. Birlikte üretimin adresi kooperatifçiliğin önemini eğitim kurslarında verilmelidir
Artvin Halk Eğitim kursları 2025 yılında birinci sıırada tarım la alakalı mesleki eğitim kursları olmalıdırlar diyerek konun önemine dikkat çekiyorız. Atatürkün dediği gibi köylü milletin efendisidir
Üreten daha zengin olacağı dünya istiyoruz. Fakirliğin açlığın olmadığı insaca onurlu yaşamın yaşanacağı kendi kendimize yeten toplum olarak ön planda olmalıyız.
Bunun için takipçilerimizin görüşlerini çok önemsiyorum. Görüşlerinizi Artvinlitv de yer vererek Artvinin gelişimine katkı sunacak tüm hemşerilerimizin görüşlerini bekliyorum.
Hatice Nur Ersöz
Artvin il İstidam ve Mesleki Eğitim Komisyonu üyesi

Bu haber 53 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum