Fatsa Güneş Gazetesi - Güneş Ofset Matbaacılık
-Onun eseri olan, ÇAMLIK’taki Parktan Fatsa sahiline uzanan görüntüler, onun 20 yıl önce düzenlediği sahil şeridi üzerinden devam eder. Daha önemlisi seçim öncesi toplantı yapmıştık. O toplantı sırsında şöyle dedi "Bunlar Fatsa Belediyesini yönetemez. Borca batırıp Belediyenin binasını da satıp kaçarlar demişti. "Bu sözünün üzerinden 15 yıl geçti ve öngörüsü gerçekleşti mi?- İtibar cellatları seçim den bir gün önce Çamaş’ın Belediyeyi borç batağına sokup gideceği MAKAM ARABASINI bile hacizli olduğu yalanını ortaya attılar. Hatta bunu gazeteye park yerindeki tellerin arkasındaki makam arabasının resmini de çekip halka dağıttılar. İnsanları kandırdılar.
Sonra seçimi kazandılar Bld. Meclisi üyeleri ve diğer zevat başkanlık makamında hemen bir araya geldi. Belediyenin borç durumunu istediler. Umdukları borcu bulamayınca attıkları iftiradan yüzleri kızarmadı MOSMOR oldular. Yalansa beni tekzip etsinler. Kendileri Belediyeyi Tirilyonluk borç içinde bırakıp Çamaş’ın bıraktığı Belediye binasını bile satıp gittiler. Ama hiçbirinin giderken yüzlerinin kızardığını görmedim.
-Çamaş giderken geride 51 adetlik MAKİNA PARKI bırakmıştı. Paletli Ekskavatör. Lastik Tekerlekli Ekskavatör, Grayder, Belden kırma Kepçe, D7 Dozer ( bu hepten kayboldu), JSB Kepçe, Silindir, Vidanjör, Çöp Kamyonları, Yol süpürme araçları, Sıfır kamyonlar..Vs. Üç milyon dolar tutan bu araçlar ne oldu.? Bunların hepsi Çamaş tan sonra eş dost işlerinde alakasız yerlerde kullanıldı. Sonra hepten kayboldular. Kimsede Fatsa Belediyesinin borçlarını, bu araçların akıbetini, merak edip sormadı.
- Onun Fatsa yı terk edişinin üzerinden 20 yıl geçti. Hala onun bıraktığının üzerine bir şey konmadı. Bu onun yıllar sonrasını gören adam olduğunu gösterir. Hatırlar mısınız Çamaş seçimi kaybettiği açıklanınca, Fatsa nın üzerine kara bir SİS tabakası çökmüştü. O sis meydanda atılan havai fişeklerin ışıltısını bile söndürdü. Ama itibar cellatlarının gözleri parlıyordu.
Onun peşinden gelen tesir altında kaldığı için, 10 dakika sonrasını göremedi. Sonra İlk işleri Çamaş’a ait resim, vs. ne varsa yırtıp attılar. Parklar Bahçeler YÖRE HALKININ kullanım alanıdır. Önce ÇAMLIK’taki Parkı yıktılar. Büyük Restoran yapıp kiraya verdiler. Orası bozuldu. Sonra ATATÜRK Parkını kiraya verdiler. Orayı da bozdular. Bitmedi Orta cami karşısındaki 30 AĞUSTOS ZAFER PARKINI bozup kiraya verdiler. Ne oldu? bu yapılanların Fatsa belediye sine ne girdisi oldu.!!! Giderken bırakılan Trilyonluk borçlar Oradan gelen kiralar ile kapatılabildi mi ?
-Şehirler nedense doğuya doğru gelişmez. Bunu bilen ÇAMAŞ, önce Fatsa’nın doğusunda olan KONAKBAŞI köyünü nün MÜCAVİR alan yaptıktan sonra (Gelişmeye açık alan) Üç ayrı yerden Organize sanayiye yol indirdi. 135 Milyon Tl. harcayıp Konakbaşı’nın suyunu getirdi. Hala organize sanayii onun getirdiği suyu kullanıyor.
-Bugün 6000 kişinin çalıştığı ORGANİZE sanayinin altyapısını böyle hazırladı. O bölge binlerce insanın ekmek kapısı olurken, arazide altın değerinde oldu. Seçimlerde Konakbaşı nda ÇAMAŞ üçüncü olunca Çamaş çok üzüldü.
-Şehir in Güneyi ÇULLU NUN gelişmesi için, çalıştı. SEVİNCER sokaktan Çullu’ya Traktör bile çıkamıyordu. Belediyenin önünden DİKTEPEYE kadar yolunu alt yapısıyla yaparken, MOROZUN YOLUNU yapıp Çullu’ya gidişi kolaylaştırdı.
-Çullu’yu geliştirmeyi kafaya koyan Çamaş ÇULLU’DA 90 Dönüm tek tapu araziyi yalnız Belediye imkanları ile satın aldı. Oraya yeni yerleşim alanı yapıp geliştirmek istiyordu. Çamaş öldü gitti o 90 dönüm arazi ne oldu? TOKİ ye gitti. Sizin aynı yerde 90 dönüm tek tapu araziniz olsa bedavadan TOKİ ye verir miydiniz !!!
-En azından yapılacak olan 180 dairenin %30 unu bana vereceksiniz demez miydiniz.!! Bu arsa Fatsa halkının parasıyla belediyenin arazisi olmuştu. Belediye olarak TOKİ ye bu araziye karşılık yapılan konutların %30 kısmını belediye olarak ben isterim denmedi.
-Kendisinden sonra yaşananları öğrendikten sonra, emeklerinin nasıl heba edildiğini duyunca çok üzüldü. Büyük hayal kırıklığı yaşadı. Çamaş Çullu’da birinci parti bile olamadı. Buna da çokta kırıldı.
-Çamaş bir gün bana Hz HÜSEYİN efendimizin KERBELA’DA başından geçenleri anlattı. KÜFE liler Hz. Hüseyin i sana biat edeceğiz diye davet ettiler dedi. Hz Hüseyin e gitme diyenler çoktu. Ama nedense davete icabet etmek için 74 arkadaşıyla yola çıktı. Kerbela’da YEZİD’İN adamları 4500 kişi ile yolunu kestiler ve acılar çektirerek katlettiler dedi.
-Burada Çamaş KUFE’lilerin davranışını anlatmak istiyordu. Hz Hüseyin efendimiz orada katledilirken KÜFE’liler tepelerin arkasından olayı izliyorlardı. Dedi ve Küfe’liler ne yapalım Hüseyin, seni seviyoruz ama EKMEĞİMİZ Yezit ten geliyor diye kendilerini savundular. İşte FATSA’lılarda ÇAMAŞ’A seni seviyoruz ama menfaatimiz senden sonra gelecek olanda deyip, Çamaş a sırt çevirdiler. Ben bana anlattığını böyle yorumladım.
-Kufeliler nasıl Hz. Hüseyin efendimizin zulümle ölmesine seyirci kalmışsa, FATSALILAR DA ÇAMAŞ’IN zulmedilerek ölmesine, Geride bıraktığı eserlerin yağmalanmasına da seyirci kalmışlardır.
-Fatsa da Çamaş’ın evinden çok uzaklarda PLASTİK SANDALYEDE ölmesine sebep olanları tarih affetmeyecektir.. Çamaş’ın zulmedilerek ölmesine sebep olanları da unutulmayacaktır.
SON SÖZ : Geçtiğimiz günlerde sokak röportajı yapan gençler sokaktaki insanlara mikrofon uzatıp Fatsa’nın HANIM BELEDİYE BAŞKANININ adını biliyor musunuz ? diye sordu da, BİDİGA MEMET’le HAKAN’dan başkası bilemeyince üzülmüştüm. Onun için Fatsa’ya hizmeti geçen Çamaş’ta çabuk unutulmasın istiyorum.
YORUMLAR