'Yeşil yol' aslında nedir? Ne yapılmak isteniyor?
İronik bir şekilde adına 'Yeşil Yol' denen bu proje, Artvin'den Samsun'a uzanan toplam 2600 km'lik bir yol ağının yapılmasını öngörülüyor.Yayla turizmini geliştirme amacıyla planlandığı söylenen yola doğayı tahrip edeceği düşüncesiyle yöre halkı, çevreciler ve uzmanlar karşı çıkıyor.
İronik bir şekilde adına “Yeşil Yol” denen bu proje, Artvin’den Samsun’a uzanan toplam 2600 km’lik bir yol ağının yapılmasını öngörülüyor.Yayla turizmini geliştirme amacıyla planlandığı söylenen yola doğayı tahrip edeceği düşüncesiyle yöre halkı, çevreciler ve uzmanlar karşı çıkıyor.
Karadeniz halkı turizm adı altında yolların yapılmasından rahatsızlar. Fakat şu anda Karadeniz bölgesinde yolu açılan yaylaların büyük bir kısmının betona teslim olduğunu, turistikleşmenin getirdiği kalabalığı kaldıracak bir altyapıya sahip olmadığı için yaylaların (Uzungöl, Ayder örneklerinde olduğu gibi) hızla yapılaştığını görmek gerekiyor. Ne yazık ki kitle turizmiyle bölgeye daha fazla ziyaretçi çekmeye çalışmak, otantik yayla dokusunun daha da bozulması anlamına geliyor ki, yaylalardaki kirlilik bunun en bariz kanıtı.
Yayla yollarından önce köy yollarının yapılması daha mantıklı.Senenin 4 ayı yaylada geçiren insanlar daha doğal yaşamayı istiyorlar.
Sürekli gündeme getirdiğimiz Mesudiye Yeşilce arası yolun yapılması Mesudiye’ye daha çok canlılık katacaktır.Melet ırmağı vadisine sıkışan Mesudiye bu yolla yüksek yayla havaları ve yeşil doğayla buluşup,Topçam Çağman Kızılağaç mevki ve Çambaşı yaylaları ile Ordu’ya rahat bir yolculuğun yapılacağı noktalardır.