Vali Doruk, "Zengin bitki çeşitliliğine sahip olan ilimizde arıcılığa büyük önem veriyoruz"

11 Mart 2021 - 10:53

Artvin Valisi Yılmaz Doruk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan arıcılık kursunu ziyaret ederek, ilk derse katıldı.

 

Orta Mahalle’de bulunan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonunda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açılan kursa, 4’ü kadın toplam 33 kursiyer katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar,  burada yaptığı konuşmasında, kursta 72 saat eğitim verileceğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Kurslarımızla Köylerdeyiz” programlarımız var. Tarım ve hayvancılık alanında belirlenen 380 kurstan en az birinin her mahalle ve köyde açılmasını hedefliyoruz.” dedi.  

Arıcılık kursunun Artvin için çok önemli olduğunu belirten Acar, bu alanda talebin yüksek olduğunu yeni kursların açılmaya devam edeceğini belirtti.

Acar, kurs sonunda kursiyerlerin sınava tabi tutulacağını, başarılı olanlara sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Dursun Okur ise, arıcılık alanında verilen hibeler ve Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde 15 milyon TL yatırımla oluşturulan bal analiz ünitesi hakkında bilgiler paylaştı.

Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Vali Yılmaz Doruk ise,  Artvin'de bitki çeşitliliğinin zengin olduğunu ilimizin mevcut potansiyeli dikkate alındığında verilen eğitimlerle birlikte daha kaliteli ve verimli sonuçlar elde edilebileceğini söyledi.

Artvin’in sahip olduğu 3 bine yakın bitki çeşitliliğiyle arıcılığa ve bal üretimine son derece uygun bir bölge olduğunu belirten Doruk, ”Bu doğal zenginliğimizle yüksek kaliteli bal üretimine sahibiz. Üretimde güven ve kalite olduğunda ürününün her zaman alıcısı vardır. Valilik olarak arıcılığın gelişmesine ve balımızın markalaşması yönünde büyük gayretlerimiz var.” diye konuştu. 

Kursiyerlerle kursa katılma sebepleri ve hedefleri hakkında konuşan Doruk, kursiyerlere başarılı dileklerinde bulundu.

Konuşmaların ardından kursun ilk dersi başladı. Kurs Eğitmeni Gülçin İspir Çelik,  arıcılıkta kullanılan tüm malzemeler, bal, propolis, arı sütü, polen gibi arı ürünleri hakkında katılımcılara detaylı bilgi verdi.

Ziyarette, Artvin İli Arı Yetişicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Durmuş ile Artvin Ziraat Odası Başkanı Köksal Portakal da hazır bulundu.