Tarım arazilerimiz yabancı şirketlere satılıyor iddiası!...

19 Ocak 2021 - 11:43

Bill Gates, neden tarım arazilerine yatırım yaptı! Türkiye'nin İngiltere ile imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşması'nın kapsamı ve hedefleri ne? Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut yazdı...

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın, " İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşmamıza uluslararası yatırımların dahil edilmesini ve tarım alanında karşılıklı olarak farklı tavizler uygulamayı hedefliyoruz." demeci neyi anlatıyor?

Yeniçağ Gazetesi yazarı Arslan Bulut, bu demeç üzerine şunları yazdı: “Bu resmi açıklamadan siz ne anlıyorsunuz? Ben, "Türkiye, tarım arazileri konusunda İngiltere'ye taviz verdi" diye anlıyorum!”

Arslan Bulut’un, “Bill Gates, tarım arazilerini topluyor!” başlıklı yazısı şöyle;

“Kurduğu vakıf üzerinden aşı üreten şirketleri finanse etmesiyle bilinen Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in, ABD'de en büyük tarım arazisine sahip kişi olduğu ortaya çıktı! Gates'in 242 bin dönüm tarım arazisine ve 27 bin dönüm civarında da farklı araziye sahip olduğu anlaşıldı.
Konuyla ilgili haberlerde, "Gates'in bu kadar fazla tarım arazisine neden yatırım yaptığıysa hala gizemini koruyor." deniliyor.
Oysa gizemli bir durum söz konusu değil!
*
BM Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley, BM Güvenlik Konseyi'ne hitaben yaptığı konuşmada "Açlık pandemisi" kavramını kullanarak, "Sorunu gideremezsek 3 aylık süreçte her gün 300 bin kişi açlıktan ölecek. Açlık pandemisinin sonuçları, virüs pandemisinden çok daha büyük olacak" demişti. Beasley'e göre, açlık pandemisi 2021 yılı içinde gerçekleşecek! Bill Gates ise bu durumu çok önceden ön görüyor olmalı ki, tarım arazilerine yatırım yaptı! Zira altın, gümüş, kâğıt para veya dijital para yenmez! İnsanın hayatta kalması için gıda maddelerine ihtiyacı vardır. Gıda maddeleri de tarım arazisinde üretilir.
*
Türkiye açlık pandemisine hazır mı? Tarım arazileri yabancı şirketlere neden satılıyor ve Türkiye neden kendi arazilerini satarken bazı Afrika ülkelerinde tarım arazisi kiralıyor?
Bu arada Türkiye'nin İngiltere ile imzaladığı Serbest Ticaret Anlaşması'nın kapsamı ve hedefleri de yavaş yavaş anlaşılmaya başlandı.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İngiltere ile Serbest Ticaret Anlaşmamıza uluslararası yatırımların dahil edilmesini ve tarım alanında karşılıklı olarak farklı tavizler uygulamayı hedefliyoruz" dedi. Pekcan, "Amacımız dünyanın stratejik tedarikçilerinden birisi olmak. Küresel değer zincirlerinin dönüşümünde Türkiye aktif olarak yer alacaktır" diye konuştu ve Pekcan, "Doğrudan yabancı yatırımların artışını, öngörülebilirliği sağlayacağız" dedi.
Bu resmi açıklamadan siz ne anlıyorsunuz? Ben, "Türkiye, tarım arazileri konusunda İngiltere'ye taviz verdi" diye anlıyorum!
Bu arada Türkiye'nin "2021 Yılı Yatırım Programı" da yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan Yatırım Programı'nda yer alan 3 bin 91 projeye 138,3 milyar lira ödenek tahsis edildi. Tarım yatırımlarının ödeneği sadece yüzde 8,7 olarak planlandı. Bu durumda, asıl tarım yatırımlarını, yabancı şirketler yapacak; öyle anlaşılıyor!
*
Türkiye'nin buğday politikasını ise Türk medyası değil Alman medyası inceledi. "Türkiye'nin buğday politikası ne kadar sürdürülebilir?" başlıklı incelemede "Türkiye'de son yıllarda buğday ekim alanları daralırken ithalat hızla artıyor. 2019'da 9.8 milyon ton, son 18 yılda 59 milyon ton buğday ithalatı yapıldı?" denildi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez'in tespitlerine yer verildi. Suiçmez, buğday ithalatı için belirlenen alım fiyatının Türkiye'de yerli üretim için belirlenen taban alım fiyatından yüksek olduğuna işaret ederek, Türkiye'deki çiftçiden esirgenen desteğin başka ülke çiftçilerine verildiğini söyledi.
Yine aynı sayfadaki başka bir haberde, "Buğday, anavatanında ithal ediliyor. Çiftçinin traktörü hacizli, devletin traktörü Afrika'yı sürüyor. Bir zamanlar 'tarım ülkesi' olarak bilinen Türkiye, Afrika'da arazi kiralıyor. Çiftçi, 'Önce kendi üreticine destek ol' diyerek hükümete karşı çıkıyor. Uzmanlara göreyse bu kiralamalar politik nedenlerle yapılıyor." deniliyor.
*
Ne demişti Kissinger? "Petrolü kontrol ederseniz ulusları, gıdayı kontrol ederseniz insanları kontrol edersiniz" demişti değil mi?
Bill Gates'in ABD'nin en büyük tarım arazisi sahibi olması veya Türkiye'nin İngiltere'ye tarım arazileri konusunda taviz vermesi de bu cümledendir!”