Samsun'u sel vurdu: Sokaklar Venedik'e döndü!

13 Haziran 2023 - 13:32

Samsun'u şiddetli yağışlar sonucu bir hafta içinde ikinci kez sel vurdu. 24 saatte metrekareye 53 kilogramın üzerinde yağışın düştüğü kentte yine bilindik manzaralar oluştu.

Sokaklar sel sularıyla Venedik görüntüsü aldı. Su baskınlarının yaşandığı sanayi sitesinde bazı vatandaşların kayıkla ve botla yol alması dikkat çekti. Ev ve işyerlerin alt katlarını su bastığı selde, araçlar yolda kaldı. Bir apartmanın istinat duvarı ise 3 aracın üzerine çöktü.

Samsun'da bir hafta içinde 2. kez sel olayı yaşandı. Sabaha karşı şiddetini arttıran kuvvetli yağışlar sonucu yine rögarlar taştı. Caddeler ve yollar, sel sularının yükselmesiyle göle döndü ve bu bölgeler adeta Venedik görünümü aldı.

ARAÇLAR YOLDA KALDI
Canik ilçesinde bir hafta önce olduğu gibi yine el suları nedeniyle ev ve işyerlerin alt katlarını su bastı. Araçlar arızalanarak yollarda kaldı. Bazılarının ise güçlükle ilerlediği gözlendi. 

SANAYİ SİTESİNDE İŞYERLERİNİ SU BASTI
Gülsan Sanayi Sitesi'nde ise su yüksekliği diz boyunu aştı. İşyerleri yine sular altında kaldı. Bazı esnaflar göle dönen sanayi sitesinde kayık ve botla ilerlemesi dikkat çekti. 

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ
Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesi'nde bir apartmanın  istinat duvarı park halindeki 3 aracın üzerine çöktü. Bu bölgede de bilindik manzaralar oluştu. 

OKULLAR TATİL EDİLDİ
Şiddetli yağışların etkili olduğu İlkadım, Atakum, Tekkeköy ve Canik ilçelerinde tüm okullar 13 Haziran tarihinde bir gün süreyle eğitime ara verildi.

METREKAREYE 53 KİLOGRAM YAĞMUR DÜŞTÜ
Son 24 saatte metrekareye 53.2 kilogram yağmurun düştüğü Samsun'da belediye ekipleri  su tahliyesine başlarken Samsun Valisi Zülkif Dağlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sel bölgesinde incelemelerde bulundu. 

VALİ UYARDI
Vali Dağlı yaptığı açıklamada, 4 ilçenin etkilendiği sellerde can kaybının olmamasını büyük bir 'şans' olarak niteledi.  Şiddetli yağışların  Bafra, Yakakent, Vezirköprü ve Alaçam ilçelerinde devam ettiğini de dile getiren Vali Dağlı, bu bölgelerde oturan vatandfaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.


www.samsunhaberhatti.com