Samsun'dan kısa kısa

22 Haziran 2018 - 14:45

Samsun'dan kısa kısa

Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, 2018 Çitçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıt süresinin 30 Haziran'da sona ereceğini söyledi.

Aslankaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Ekim 2017'de başlayan ÇKS başvurularının 30 Haziran'da sona ereceğini hatırlattı.

Üreticilerin mağdur olmamaları, mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri, fark ödemesi gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanabilmeleri için bu tarihe kadar ÇKS başvurusunu yapması gerektiğini anlatan Aslankaya, "ÇKS başvurularında üreticilerin ziraat odalarından çiftçi belgesi alma zorunluluğu bulunuyor. Çiftçilerimizin yeni sezona ait arazi bilgileri, üretim beyanları ve tarımsal varlıkları gibi bilgilerinin güncellemesi önem taşımaktadır." dedi.

- Kursiyerlerin kaymakamlığı ziyareti

Kavak'ta okuma yazma kursuna katılan kadın kursiyerler, Kaymakam Vekili Fahri Onay'ı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Kavak Halk Eğitimi Merkezinin Kavallı Mahallesi'nde açtığı okuma yazma kursunun sona ermesinin ardından kursiyerler, Kaymakam Vekili Onay'ı ziyaret etti.

Onay, okumanın yaşı, mekanı, zamanı olmadığını vurgulayarak, "Sizlerin kısa sürede okuma yazmayı öğrenmenize sevindim ama kursta öğrendiklerinizle kalmayınız. Zamanla öğrendiklerinizi unutursun. Evinizde boş kaldığınız zaman okuma yazma üzerine çalışmalar yapın. Gerektiğinde torunlarınızdan yardım alın." diye konuştu.

Onay, daha sonra Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan okur yazarlık belgesini hak sahiplerine verdi.

- İmar Barışı

Havza ilçesinde muhtarlara yönelik "İmar Barışı" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Tevrat Kisbet, İmar ve Planlama Şube Müdürü Ahmet Ender Değirmenci ve şehir planlamacısı Fatma Ünal tarafından İmar Barışı ile ilgili bilgi verildi.

Toplantıda İmar Barışı'ndan yararlanma koşulları, kimlerin yararlanabileceği konularında muhtarlara bilgi verilerek, yapı kayıt belgesini e-devlet üzerinden oluşturmak isteyenlerin "http://imarbarisi.csb.gov.tr/" linkinde bulunan yardım videolarından işlemlerin nasıl yapılacağını öğrenebilecekleri aktarıldı.

Toplantıya Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Ladik Kaymakamı Emrah Uzun, Asarcık Kaymakamı Fatih İzmir, Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdür Vekili Erdal Soysal, Samsun Kadastro İl Müdürü Şaduman Malkoç ile Havza, Asarcık, Vezirköprü, Ladik, Kavak ve Asarcık mahalle muhtarları katıldı.