Samsun'dan kısa kısa

07 Haziran 2018 - 14:55

Samsun'dan kısa kısa

Kavak Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, Kaymakam Vekili Fahri Onay'ı ziyaret etti.

Öğrenciler, ziyarette, Onay'a geri dönüşüm malzemelerden yaptıkları çöp kovasını hediye etti.

Onay, ziyaretten ve atık maddelerinin geri dönüşümünü sağlamalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencilere, okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Çevre temizlik, doğa bilinci ve geri dönüşümün önemine dikkat çeken Onay, "Bu yaştaki çocuklarımızı çevre temizliğine duyarlı, atık malzemelerin değerlendirilmesi noktasında yetiştirmekten dolayı sizleri kutluyorum. Çevre temizliği ve doğa bilinci çocuklarımıza küçük yaşlarda öğretilir." diye konuştu.

Cumhuriyet Anaokulu Müdürü Murat Toraman da uyguladıkları diğer proje ve çalışmalar hakkında Onay'a bilgi verdi.


- Türk Kızılayı'ndan ramazan yardımı

Türk Kızılayı Havza Şubesi, ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere gıda ve giyecek yardımı yaptı.

Şube Başkanı Ahmet Asiltürk, yaptığı açıklamada, her yıl ramazan ayında yapılan yardımların bu yıl da sürdüğünü belirtti.

İlçede 350 kişiye gıda yardım paketi ile 260 kişiye giyecek yardımı yapıldığını anlatan Asiltürk, "Daha önce vekaleten kurban kesimi yoluyla elde edilen kurban etlerinden yapılan 350 kutu kıyma ve kuşbaşı konserve et ile içinde yağ, pirinç, çay, şeker gibi temel gıda maddelerinin bulunduğu yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Ayrıca bayram öncesi ihtiyaç sahibi 260 kişiye kullanılmamış giyim eşyası yardımında bulunuldu. Bu yardımları yapmamıza vesile olan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ederiz." diye konuştu.