Ordu-Giresun Uçak Biletleri Neden Pahalı?

29 Eylül 2015 - 20:46

Yıllardır beklenen ve açıldığı günden bu yana yoğun bir kullanım oranına ulaşan deniz üzerine kurulu Ordu-Giresun Havalimanı'na uçuş fiyatları cep yakıyor.

Ordu-Giresun Uçak Biletleri Cep Yakıyor

Yıllardır beklenen ve açıldığı günden bu yana yoğun bir kullanım oranına ulaşan deniz üzerine kurulu Ordu-Giresun Havalimanı’na uçuş fiyatları cep yakıyor.

Her gün karşılıklı olarak Ankara, İstanbul Atatürk ve İstanbul Sabiha Gökçen uçuşları bulunan havalimanımızda boy gösteren tek havayolu şirketinin Türk Hava Yolları olmasından dolayı, rekabet ortamının oluşamıyor oluşu bilet fiyatlarına da yansıyor.

Samsun ve Trabzon’dan; İstanbul Sabiha Gökçen’e 70 TL’den başlayan fiyatlarla biletler bulunabilirken, Ordu-Giresun’da bu fiyat aylar öncesinden 180 TL’ye kadar çıkıyor.

Tam tamına 2 kat daha pahalı uçmak zorunda bırakılan çoğu Ordulu ve Giresunlu vatandaş, ucuz olmasından dolayı çevredeki havalimanlarını tercih ediyor. Özellikle maddi durumu iyi olmayan çoğu üniversite öğrencisi çevre havalimanlarını kullanmaya devam ediyor.

Rakip havayolu şirketlerinin şehrimize uçuşlarını bir an önce başlatmasını ve seferlerin sayısının artırılmasını diliyoruz. Bu sayede oluşacak olan rekabet ortamının bilet fiyatlarına da yansıyacağını düşünüyoruz. İyi uçuşlar!

Giresun Blog / Fatih Özdemir