ORDU'DA LİSTELER YENİLENECEK

14 Eylül 2015 - 23:13

7 Haziran seçimlerinde hükümetin kurulamaması ile 1 Kasım tarihinde tekrara seçime girecek olan Ordu'da seçmenler yeni aday adayları ile karşılaşacak gibi gözüküyor.

Haziran seçimlerinde hükümetin kurulamaması ile 1 Kasım tarihinde tekrara seçime girecek olan Ordu’da seçmenler yeni aday adayları ile karşılaşacak gibi gözüküyor.

 

“AK PARTİ’DE İKİ DEĞİŞİKLİK KESİN GİBİ”

AK Parti 7 haziran seçimlerine Numan Kurtulmuş, Oktay Çanak, İhsan Şener, Nilgün Tomakin ve Şakir Çoban ile girmişti. Fakat 1 Kasım seçimleri için Şakir Çoban aday olmazken, Numan Kurtulmuş İstanbul’dan adaylık başvurusu yaptı. İhsan Şener’in de sağlık sorunları nedeni ile tercih edilemeyecği belirtilirken AK Parti bu bilgilere göre 7 Haziran seçimlerindeki listede en az 3 değişiklik yapacak gibi gözüküyor. Eski listeden sadece Oktay Çanak ve Nilgün Tomakin yer alırken, AK Parti2nin özellikle Numan Kurtulmuş’un yerine 1. Sıraya abi olarak kimi koyacağı meerak ediliyor.

 

“CHP’DE ÜÇ DEĞİŞİKLİK KESİN”

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu teşkilatı ise 7 Haziran seçimlerinde Seyit Torun, Mustafa Adıgüzel, İdris Yıldız, İsa Yazıcı ve Osman Güngör ile seçime girmişti. Fakat 1 Kasım seçimleri öncesi önseçimle seçilen liste tekrar seçime girilecek denilse de İsa Yazıcı, Ünye ve Fatsa’dan muhakka aday olmalı diyerek çekildi. İdris Yıldız ise İstanbul’dan aday adaylığı başvurusu yaptı. Osman Güngör ise sosyal medyada partisini eleştirdiği için listede yer alamaz denildiğinden CHP’de en az üç değişiklikle 1 Kasım seçimlerine girecek.

 

“MHP’DE LİSTE SİL 

BAŞTAN OLABİLİR”

Milliyetçi Harket Partisi Ordu Teşkilatı ise 1 Kasım seçimlerinde birbirinden iddialı aday adaylarının başvuru yapması ile değişiklik sinyali veriyor. Cemal Enginyurt tekrara aday adaylığını açıklarken, Onur Şahin, Naci Şanlıtürk, Rıdvan Yalçın, Mustafa Resuloğlu gibi MHP’li isimlerinde başvuru yapması listede değişikli olacağını gösteriyor.

Bunun yanı sıra diğer partileri Ordu’da aya adayı çıkarıp çıkarmayacağı da merkla beklenirken, ittifakların da olabileceği ifade ediliyor.