Mustafa Kemal Poyraz yazdı: Kandırıldık

13 Temmuz 2023 - 20:17

Orduspor 1967 ile 52 Orduspor'un birleşmesi gerçekleşmemesi sonrasında yapılan açıklamalara sessiz kalan Orduspor 1967 başkanı Adem Akça, sessizliğini bozdu.

* Mustafa Kemal Poyraz 

Gelinen süreç içerisinde mağdur olduklarını söyleyen Akça,” Birleşme konusunda her şey anlaşılmışken, sonrasında bu süreçten vaz geçmekle bizi kandırdılar. Bizim 15 günümüz boşuna heba edildi. Bu süreçte yapacağımız transferleri askıya aldık. Sonuçta gelinen süreç ortada diyen Akça, bu sürecin etik olmadığını” söyledi.

EN BÜYÜK SUÇ BENDE ONLARA İÇİMİ AÇTIM
Perşembespor ve Ünye konusuna da değinen başkan Akça,” İki takımın birleşmesi halinde pilot takım olarak tercihimi Perşembespor’dan yana kullandım. Ama Perşembespor’un ekonomik anlamda bu işi götüremeyeceklerini söylediler. Ünye konusuna gelince, Ünye yönetimi sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüşmüşler. Resmi bir anlaşma olmadan Ünye başkanının basına yapmış olduğu açıklama etik olmadı, çünkü ortada bir anlaşma olmamıştı. Biz bu sürece art niyet gözetmeksizin katılmak istediğimiz için bütün olan biteni karşı tarafa aktardık. Bu nedenle suç bende diyen Akça, benden kulübü satmamı istediler. Ben ve arkadaşlarım bu takımı 4 yılda amatörden alıp buraya getirdik. Benim böyle bir takımı satmam mümkün olmazdı. Çünkü bizim en büyük gücümüz olan taraftarımıza karşı yanlış yapmış olurduk” dedi.

PERŞEMBESPOR’UN BAŞKANINI YÖNETİME ALARAK ÖNÜMÜZÜ KESTİLER
Perşembespor ile yapılan görüşmelere de değinen başkan Akça,” Bu takım Perşembespor’a satılacaksa Perşembespor’un başkanını yönetime almak bizim önümüzü kesmektir. Yapılanları etik bulmuyorum. Burada birleşme olacaksa bütün fedakarlıklar neden bizden istendi? 52 Orduspor 3.ligde ise bizde aynı ligdeyiz. Bu süreçte hep yapıcı oldum, tek kulüp üzerinde birleşelim istedim ama iyi niyetimiz hep su istimal edildi.

BU ŞEHRİ SİYASET BÖLDÜ
Ordu futbolunda gelinen süreç ortada. Zamanında bizim bu lige çıkmamızı istemeyen siyasetçiler oldu. Yeri geldiği zaman onları da açıklayacağım. Play-Off maçlarımızın oynanacağımız rakibimizin yüksek rakımlı bir ilin takımı olmasını fırsat bilip Play-Off maçlarımızı yüksek rakımlı ilde oynatanlar bu

İlin siyasetçileri oldu. Biz o günleri ve o isimleri unutmadık, unutmayacağız.

20 MİLYON BORCU VAR DİYORLAR İSPATLASINLAR ORDU’YU TERK EDERİM
Orduspor 1967 kulübünün 20 milyon Tl borcu var deniliyor. Kendim bu takım için 20 milyon lira harcamış olabilirim. Kaldı ki bir kulübün 100 bin lira borcu olsa lisanslarını vize ettiremez. Bizim her şeyimiz şeffaf. Kimseye verilmeyecek hesabımız yok. Bu kulübün 20 milyon Tl borcu olduğunu, ispatlasınlar ben Ordu’yu terk ederim. Aslı olmayan bu gibi söylemler hiç şık değil.

BU ZAMANA KADAR SESİMİZ ÇIKTI MI?
52 Orduspor 3.ligde ise bizde 3.ligdeyiz. Geçen yıl biz antrenman yapmaya yer bulamazken, 52 Orduspor bu şehrin 5 yıldızlı tesislerinde kaldı, kalmaya da devam ediyorlar. Burada kalmak bizim de hakkımız değil miydi? Ama biz bu olumsuzluklara rağmen sesimizi çıkarmadık. Şimdi sesimizi çıkarıyorum, o tesislerde kalmak bizim de hakkımız. Sana 15 milyon destek mi, tesis mi deseler tesis dersiniz. O zaman bende ya o tesisi veya 15 milyonu istiyorum. Birileri çıkıp adaletten bahsetmesin, kimse suçsuz değil.

Mustafa Kemal Poyraz