MESUDİYE'NİN İLK KADIN DERNEĞİ RESMEN KURULDU
Mesudiyeli kadınlar, Ordu'nun ve Mesudiye'nin ilk resmi kadın derneğini kurarak bir ilki gerçekleştirdiler. 'Mesudiye Kadın Gücü ve Emeği Derneği' adını taşıyan derneğin merkezi, İstanbul Beykoz'da olup, kurucu başkanlık görevini Günay Uzunyurt üstlendi.
Türkiye’nin her yerindeki Ordu Mesudiyeli kadınları bünyesinde barındıracak, Mesudiye Kadın Gücü ve Emeği Derneği’ne her Ordulu ve Mesudiyeli kadın üye olabilecek. Dernek kendisine logo olarak ise Mesudiye’nin simgesi ahlat ağacını seçti
Ordu ili ve Mesudiye ilçesinin ilk resmi Kadın Derneği İstanbul Beykoz’da kuruldu. “Mesudiye Kadın Gücü ve Emeği Derneği”’nin 21 Yönetim kurulu üyesi bulunurken, derneğin amaçları arasında; “Ordu ve Mesudiye’de toplumda demokrasinin kurumsallaşması için kadınların katkıda bulunmasını sağlamak. Kadın olarak sosyal ve bireysel potansiyelin farkına varmak ve yaşama geçirmek. Başta cinsiyet ayırımı olmak üzere, her türlü ayrımcılığa karşı çıkmak. Kız çocuklarının çağdaş koşullar altında eğitilmesini sağlamak. Kadınların iş ve meslek sahibi olmalarına destek vermek. Şiddete uğrayan ve uğrama tehlikesi olan kadın ve çocukların korunması sağlamak. Ordu ve Mesudiye’de kadın emeğine dayalı her türlü gelenek-görenekleri unutturmamak, yemeklerini yaşatmak, gelecek nesillere aktarma çabasında bulunmak” gibi çok sayıda kadına yönelik maddeler yer alıyor.
Türkiye’nin her ilindeki Ordulu veMesudiyeli kadınları bünyesinde toplayacak derneğin ilk toplantısı Beykoz Kavacık’ta açık büfe kahvaltı eşliğinde yapıldı. Kuruluş toplantısına Mesudiye’nin 53 farklı köyüne mensup 78 Kadın katılarak, resmi kadın derneğinin kuruluş amacını, hedeflerini tartışıp, kurucular kurulunu belirlediler.
Kurucular Yönetimin Başkanlığını üstlenen Günay Uzunyurt, derneğin bütün Ordulu ve Mesudiye kadınlarına açık olduğunu, isteyen her kadının üye olabileceğini söyleyerek, “Türkiye’de en fazla derneğe sahip Mesudiye ilçesinde, bir tane resmi kadın derneğinin olmaması çok büyük bir eksiklik. Mesudiyeliler 25 yıldan beri kurultay yaparak, demokrasinin gelişmesine önderlik ediyorlar. Mesudiye’nin 100’e yakın derneğin arasında bir tane bile kadın derneğinin olmaması, hem demokrasi kültürüne aykırı bir durum, hem de kadınsız demokrasi olamayacağı için büyük bir çelişki. Bu eksikliğe son vermek ve Mesudiye kadınlarının resmi örgütünün olması için Mesudiye’nin 68 köyü arasında, 50’yi aşkın köyümüzden katılan yaklaşık 80 kadın arkadaşımızla ilk adımı attık. ‘Benim haberim yoktu’ diyen, mazereti nedeniyle gelemeyen kadınlarımız, genç kızlarımız bizimle bağlantı kurup aramıza katılabilirler. İlgi duyan her Mesudiyeli kadın derneğe üye olabilir. İstanbul’un en merkezi yerlerinden birisi olan Beykoz Kavacık’ta 150 metrekare büyüklüğünde dayalı döşeli dernek lokalimiz var. Bu imkanı Mesudiye kadınlarına, Sayın Muammer Özer sağlamıştır. Mesudiye Kadın Gücü ve Emeği Derneği faaliyetini sürdürdüğü ve ilkeleri doğrultusunda faaliyet gösterdiği müddetçe, bu lokalin kullanım hakkı kira ödemeksizin Mesudiye kadınlarına ait olacaktır. Mesudiye insanlarına verdiği değer erek,yaptığı fedakarlıktan dolayı Muammer Özer beye şükranlarımızı sunuyoruz.” diyerek, Kadın Derneğinin, Mesudiye’nin tüm kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına eşit yakınlıkta olacağını vurguladı.
Mesudiye Kadın Gücü ve Emeği Derneği’nin logosu Mesudiye’nin simgesi olan Ahlat ağacından oluşuyor. Ahlat ağacının gövdesi Kadını simgelerken, dallarında ise başta ahlat olmak üzere, Mesudiye’ye özgü meyvelerden kuşburnu, öküz gözü, tavşan elması ve aluç yer alıyor. Ağacın dallarından gökyüzüne doğru ise gökkuşağının renkleri yansıyor. Ağacın kökünün yer bağlı olduğu toprak yüzeyinde ise Ordu ve Mesudiye dağlarının simgesi mor renkli çiçekler yer alıyor.
MESUDİYE KADIN GÜCÜ VE EMEĞİ DERNEĞİ KURUCULARI
1) Günay Uzunyurt- Belediyeci-Sendikacı
2) Meral Coşkun- Yerel Yönetimler
3) Seval Özsatıcı (Taşlıçukur)- Avukat
4) Gülümser Özer- İş Kadını
5) Yasemin Habil- Muhasebeci-Yönetici
6) Alime Aydın- Grafiker
7) Döne Aydın- Eğitimci