MESUDİYE ÇAVDAR MAHALLESİ SAKİNLERİ RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALİNİN MAHALLELERİNDE KURULMASINI İSTEMİYORLAR

19 Ekim 2023 - 12:29

ORDU MESUDİYE ÇAVDAR MAHALLESİ SAKİNLERİ ÖZEL BİR ŞİRKET TARAFINDAN HANDERESİ YAYLASINDA KURULMASI PLANLANAN RÜZGAR ENERJİSİ SANTRALİNİN MAHALLELERİNDE KURULMASINI İSTEMİYORLAR.

 Mesudiye SevdalılarıBölgede yapılan tarih araştırmaları neticesinde Çavdar mahallesi Çiftlik yaylasının hemen yanı başında bulunan, Barsak Boğazı vadisi boyunca uzanan, İç Anadolu'yu Karadeniz bölgesine bağlayan, Roma döneminden kalma olduğunu düşündüğümüz, taş döşemeli antik ticaret yol güzergahları bulunmaktadır. Yine vadi boyunca uzanan han tipi yerleşim alanları, kilise harabeleri ve nekropol kalıntılarına rastlanmaktadır.
Bu bölge zengin tarihi ve eşsiz doğal güzellikleriyle ıhlara vadisiyle benzerlikler göstermektedir. Acil olarak, sit alanı ilan edilerek koruma altında alınması gerekmektedir. Bahsi geçen tarihi değerlerimizin ilgili bilim dalı uzmanlarınca incelenerek tescil edilmesi durumunda, yapılması planlanan Rüzgar Santrali Projesinin, Kültürel Varlıkların Korunması Kanununa muhalefet edilmesi gerekçesiyle acilen iptal edilmesi gerekmektedir.
Buradan konuyla ilgili tüm Kamu Kurumlarının yetkililerini, Ordu ve Mesudiyemizin sivil toplum kuruluşlarını, Vakıf ve Derneklerimizi, Tarihi değerlerin ve doğal çevremizin korunmasına ilişkin faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerimizi, Çavdar Mahallesi sakinlerimizin bu haklı davasına sahip çıkmaya ve destek olmaya davet ediyorum.
Saygılarımla,
Oğuzhan Karaduman