Kelebek hastası öğrenci karnesini kendi sergisinde aldı

08 Haziran 2018 - 17:50

Kelebek hastası öğrenci karnesini kendi sergisinde aldı

Trabzon'da kelebek hastası olan Ayşenur Aşkım Seymen 2,5 yılda hazırladığı "Kelebek Çocuk Rengarenk Düşler Sergisi"ni açtı.

Halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen "Epidermolizis Bülloza" hastası olan 14 yaşındaki Seymen, ebru sanatından oluşan tablolarını, eğitim yılının son gününde sanatseverlerin beğenisine sundu.

Kentteki bir alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışına Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatma Zehra Aydın, Vali Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz ve beraberindekiler katıldı.

Çukurçayır Ortaokulu 8. sınıfı evde aldığı eğitimle tamamlayan Seymen'e karnesi, Hatipoğlu tarafından verildi.

Sergiyi gezen davetliler, tablolar hakkında Seymen ve ebru öğretmeni Songül Kartal'dan bilgi aldı.

Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastalığın zorluklarından bahsederek, "Bu hastalık onu asla hayattan yıldırmamış azim ve çaba içerisinde mücadelesine devam ediyor. Kendisini tebrik ediyorum." dedi.

Seymen ise 2,5 yıllık bir çalışmanın sonucunda 100 eserinden 56 tanesini sergilediğini belirterek, "Bütün eserlerimi çok seviyorum. Tüm Trabzonluları sergimi gezmeye davet ediyorum." diye konuştu.

Sergi, 10 Haziran'a kadar açık kalacak.