KARADENİZLİ PKK'YI TÜKÜRÜĞÜYLE BOĞAR

09 Ağustos 2015 - 14:24

PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını Karadeniz Bölgesine kaydırma planı açığa çıktı. 2014 yılında açıklanan istihbarat raporlarında ise PKK'nın Ordu dâhil 5 ile yığınak yaptığı ileri sürülmüştü.

HDP’li vekil Abdullah Zeydan’ın ‘PKK sizi tükürüğüyle boğar’ açıklamasının ardından Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, Zeydan’a misilleme yaparak, “Karadenizli PKK’yı tükürüğüyle boğar’ açıklamasında bulundu.

PKK'nın ''çözüm süreci bitmiştir'' şeklindeki açıklamaları sonrasında, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu olmak üzere silahlı eylemler gerçekleştiren terör örgütünün, Karadeniz’de de konuşlandığı tespit edildi. Bölgeye yönelik telsiz dijital iletişimi takip eden istihbarat birimleri, Giresun-Gümüşhane kırsalı ile bazı bölgelerde PKK’lı gruplar arasında bilgi alış-verişi tespit etti.

Bunun üzerine gözler 2014 yılında açıklanan istihbarat raporlarına çevrildi. Geçen yıl açıklanan raporda, terör örgütü PKK’nın 6 ile yığınak yaptığı iddia edilmişti. Raporda; Ordu, Erzincan, Samsun, Giresun, Gümüşhane ve Tokat illerine terörist sevkiyatı yapıldığı bildirilerek, 60 kadar teröristin bölgede silahlı olarak hazır bulunduğu ileri sürülmüştü.

Balkanlıoğlu’ndan Zeydan’a misilleme

Yüksekova’da PKK’ya yönelik yapılan saldırılar protesto edilirken, gazetecilere açıklamalarda bulunan HDP Hakkâri Milletvekili Abdullah Zeydan, "PKK, Türkiye'yi ve Ortadoğu'yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye'yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK'nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar” ifadelerinde bulunmuştu.

Terör örgütünün Karadeniz’de tespit edilmesi üzerine konuyu değerlendiren Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Terör örgütüyle ilgili bize bazı duyumlar geliyor. Bu duyumlara istinaden tedbirlerimizi aldık. Fakat şu an için Ordu’da terör var denebilecek herhangi bir hareketlilik yok.  Zaten Karadeniz halkı PKK’nın buraya gelmesine müsaade etmez. Bu adamları bu kadar abartmayalım. Karadenizliler PKK’yı tükürüğüyle boğar” dedi.

Avcılar görev istiyor

Balkanlıoğlu, “Avcılar bize müsaade edin, hepsini hacamat edelim. Allahın izniyle bu milletimiz birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiği sürece buralara terör giremez” diye konuştu.