Gölköy ve askıya alınan Gölköy Kurultayı

06 Temmuz 2024 - 17:17

GÖL-DER eski başkanı Bilal Güneş Bey'in sosyal medya hesabından paylaştığı "Gölköy ve askıya alınan Gölköy Kurultayı" başlıklı yazısını siz değerli okurlarımızın ilgisine sunuyoruz.



Gölköy'ün kalkınması ve gelişmesine ilişkin çeşitli görüş ve öneriler dillendiriliyor olmamız tüm hemşehrilerimizi olduğu kadar ziyadesiyle beni de memnun etmektedir. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesini istediğimiz kadar, doğup büyüdüğümüz, çocukluğumuzun geçtiği, bir çok anıları acısıyla tatlısıyla yaşadığımız güzel ilçemiz Gölköy'e karşı kendimizi sorumlu hissetmek bir nebze de olsa katkı sunabilmek güzel bir duygu olsa gerek.

Sizleri yıllar öncesinde, Gölköy ile ilgili yapmış olduğumuz bir çalışmayı hatırlatmak isterim. Gölköy kurultayı bir çok hemşehrimize yabancı gelmeyecektir. İstanbul'da, Gölköy'ün kalkınması ile ilgili görüş sunmaya çalışan, memleketine karşı kendini sorumlu hisseden arkadaşlarımızla birlikte neler yapabileceğimizi dair fikir üreterek, Gölköy'de bir kurultay yapılması gerektiğine karar verdik. Donemin belediye başkanı merhum Recep Karaahmetoğlu olmak üzere, mülki idare amiri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarımızın İstanbul ve Gölköy'deki yöneticileri, akademisyenler, iş adamları, katkı sunan hemşehrilerimizin görüş ve önerileri alınarak başlatılan Gölköy kurultayının yapılmasına ilişkin çalışmalarımıza başlamış  ve aralıksız dört yıl devam eden çalışmalar sonrasında, yapılan yerel seçimlerde görev değişikliği nedeniyle seçilen belediye başkanı devam etmesi gereken kurultayların, yapılmasını askıya almıştı. 

Gecmis dönemlerde gerçekleştirilen ve yapılması gerekli olan Gölköy Kurultayı'nın amaç ve gayesi memleketimizin kalkınmasını isteyen düşünürlerin bir araya gelerek, yapılaması öncelikli olan konular hakkında öneri sunabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Bu sebep ile yeniden düzenlenmesi gereken Gölköy Kurultayı'nın amacı,  başta eğitim, sağlık, ulaşım, tarım, yatırım gibi konuları ele alarak, bu konular hakkında alınan kararlar, maddeler  halinde sıralanıp ilgili yerel ve mülki idareye bildirilerek gerekli sorunların çözümünü sağlayabilmektir. 
Örneğin Mesudiye'de kurultayların yapıldığı  ve sonuç alındığı göz önünde bulundurarak askıya alınan kurultayın tekrar hayata geçirilmesi Gölköy'ümüzün kalkınmasına gelişmesine dair görev ve sorumluluk içerisinde birlikte hareket edebileceğimiz sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, akademisyenleri, Gölköy'lü iş adamlarımız ve Gölköy'ün kalkınması ve  gelişmesi için katkı sunmak isteyen herkezin fikir beyan edebilmesi adına askıya alınan kurultayların tekrardan yapılması gerekmektedir.

Saygı ve sevgilerimle