Fındık Üreticisi bol ürün, iyi fiyat bekliyor

10 Ağustos 2015 - 12:15

Ordu'da hasat tarihlerinin belirlenmesinin ardında sahil kesimde bahçeye giren üreticiler kavurucu sıcak altında ürün topladı.

 

Geçtiğimiz yıl yaşanan don olayı sonrası rekoltenin düşük olması hem üreticilerin hem de esnafın ekonomik sıkıntı yaşamasına neden olmuştu. Bu yıl geçen seneye göre ürünün fazla olması üretici sevindirirken üretici fiyat derdine düştü.

Fındık hasadı yaparken ziyaret ettiğimiz üreticiler geçen yıl oluşan yüksek fiyatların bu yılda oluşmasını ümit ediyor.

“Emeğimizin karşılığını alalım”

Yeni hasat döneminden umutlu olduklarını dile getiren üretici Birol Erdaş, “fındık hasadına başladık. 10 dönüm bahçem var. her yıl olduğu gibi bu yıl da iyi bir verim almayı istiyoruz. Üretici olarak bizim gözümüz daldaki üründe ve edeceği fiyatta. Bahçemi toplamak için 20-30 yevmiye gidiyor. Aile bireyleri olarak bahçede fındık topluyoruz. Verdiğimizi emeğin karşılığını alacak bir fiyat bekliyoruz” dedi.

“Ürünümüz para etsin”

Sebahattin Okutan da 17 kişiyle bahçeye girdiklerini ve en erken 4 gün bahçede kalacaklarını dile getirerek, “15 lira beklenti insanlarda. Olur mu olmaz mı onu göreceğiz. Bahçeye girmeden önce bazı endişeler yaşadık. Zirai don, küllenme, yanık gibi sıkıntılarla sezona başladık. Bu yıl ki verim gayet iyi ve rekolte yüksek. Herkesin güzel bir sezon olsun ve ürünümüz para etsin” şeklinde konuştu.