Fındık'ta Alan Bazlı Gelir Desteği Devam Edecek mi? Kurtulmuş Açıkladı!..

29 Ekim 2015 - 16:44

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, '2014 yılında Alan Bazlı Gelir Desteği ve diğer ödemelerle birlikte 376 Milyon TL ödeme yapmışız. Bu ödemeler önümüzdeki yıllarda da devam edecek' dedi.

Altınordu Ziraat Odası'nı ziyaret eden Kurtulmuş, üyelere hitaben yaptığı konuşmada, son yıllarda çiftçilere yönelik çok ciddi destekler verildiğini belirtti. Kurtulmuş, uzun zamandır tartışmalara neden olan Alan Bazlı Gelir Desteği ile ilgili de müjde vererek, desteğin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini kaydetti.

Alan Bazlı Gelir Desteği ödemelerinin devam edeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; “Değerli çiftçilerimiz 2014 yılında Alan Bazlı Gelir Desteği ve diğer ödemelerle birlikte 376 Milyon TL ödeme yapmışız. Bu ödemeler önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Çiftçilerimiz rahat olsun, Alan Bazlı Gelir Desteği ve Mazot Gübre Desteği ödemeleri devam edecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimiz için milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Geçen yıl alan bazlı destek kapsamında Ordu'da 280 milyon lira verildiğini anımsatan Kurtulmuş, "Mazot, arıcılarımıza kovan, tarım ve hayvancılıkla uğraşanlara koyun başı destekler gibi bütün desteklerin hepsini topladığımız zaman sadece Ordu'da 320 milyon liralık bir destek verdik. İnşallah bu desteklerin hepsi sürecek. Peşinen şunu söyleyeyim, alan bazlı desteklere devam edeceğiz. Bundan hiç geri dönüş olmayacak inşallah" diye konuştu.

Kurtulmuş, bu desteklerin sadece ekonomik girdi amacıyla verilmediğini, aynı zamanda fındık alanlarının yenilenmesi için verilen destekler olduğunun altını çizdi.

KDV’ler sıfırlanacak

Yem ve gübreye yönelik bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti: "İnşallah 2 Kasım'dan sonra AK Parti'nin tek başına iktidar çıktığında yem ve gübrede KDV'yi sıfırlıyoruz. Yem ve gübreden vergi alınmayacaktır. Tarımla ilgili çok büyük destekler verilmiştir. Türkiye gerçekten bir tarım ülkesi olarak gücünü son yıllarda arttırmıştır. İnsanoğlu ne kadar gelişirse gelişsin, dünyanın en büyük teknolojilerini üretsin, ne yaparsa yapsın sonunda insanoğlu karnını doyurmak zorundadır. Karnını doyurmak için de tarım alanı, tarım sektörü dünyanın en stratejik sektörü olmaya devam edecektir. Marifet hem tarımdaki üretimi arttırma hem de tarımdaki gücü ülkenin ekonomik güçlerinden birisi olarak kullanabilmektir. AK Parti olarak bu perspektife sahip olduğumuzu sizler de biliyorsunuz. İnşallah Türkiye'de tarım sektörü hangi teknolojik gelişme olursa olsun sürekli ilerleyecek ve Türkiye'nin önemli stratejik ürün sektörlerinden birisi olmaya devam edecektir."