Fındık İznine Giderken Kaza Geçirdiler-2 Ölü

12 Ağustos 2015 - 19:50

Bursa'dan Fındık İznine Giderken Kaza Geçirdiler-2 Ölü

Bursa'dan yaz tatili için memleketleri Gümüşhane'ye giderken Eskişehir Mahmudiye mevkiinde kaza yaparak hayatını kaybeden, Bursa Eski İl Genel Meclis üyesi Giresunlu hemşerimiz Hüseyin Güvendi'nin yeğenleri; Muzaffer Kaya ve amcaoğlu Selim Kaya Akköy İngeliş mezarlığında toprağa verildi.

Eskişehir Mahmudiye çıkışında yolda duran lojistik tıra vurarak olay yerince can veren amcaoğulları Selim ve Muzaffer Kaya, memleketi olan Akköy’ünde kalabalık bir cenaze töreni ile ağıtlar ve gözyaşları içerisinde, dualar ile ahirete yolcu edildi.

 

Memleket sevdalısı iki gencin cenazesi öğle namazının ardından Zekarika Hoca Selim’in, ağabey Bahtiyar hoca ise Muzaffer’in cenaze namazını kıldırdı. Namaz öncesi İmam Hatip olan ağabey Bahtiyar Hoca, biri kardeşim biri amcaoğlu bu ikisinin de kaderleri aynı oldu hem köyde hem gurbette beraberlerdi. Çocukluğu bile aynı geçti. Her ikisinin dinine imanına şehidim’’ diyerek katılımcılardan helallik istedi.

 

Bursa, İstanbul gibi gurbetçilerin yoğun olduğu illerin yanı sıra çevre köylerden gelenler ile katılımın büyük olduğu cenaze törenine MHP Gümüşhane Milletvekili Mustafa Canlı, Kürtün Belediye Başkanı Ahmet Kanat, Günyüzü Üçtaş Köyü Dernek Başkanı Mustafa Boz ve yönetim kurulunun yanı sıra Bazı siyasi parti temsilcileri, Köy muhtarları ve Köy Dernek başkanları katıldı.

Genç yaşta hayata veda ederek sevenlerini yasa boğan Selim ve Muzaffer Kaya Eskişehir Mahmudiye İlçe Mezarlıklar müdürlüğünde yıkanıp kefenlendi. Olay yerine gelen ve Bursa’da görev yapan İmam Hatip görevi yapan Adem İleri, ‘‘bu kardeşlerimiz memleket sevdası için bu memlekette can verdi. Burada yıkanıp kefenlendi. Burası da onların memleketi sayılır’’ diyerek yine olay yerine gelen gurbetçi hemşerilerden helallik adı ve dua etti.  Daha sonra Günyüzü ve Üçtaş Köyü Derneğinin ayarlamış oldukları cenaze ambulansı memleketine gönderildi.

 

Aydındere Haber olarak gurbetin gurbetinde, memlekete gitme sevinci ile ahirete giden Selim Kaya ve Muzaffer Kaya'ya Allah’tan rahmet gözü yaşlı ailesine ve sevenlerine rahmet diliyoruz.