Fındık Hasta!.. Rekolte Düşebilir!..

27 Temmuz 2015 - 12:03

Türkiye Ziraat Odaları Birliğimiz tarafından yapılan tahmini rekolte çalışmasının ve kamuoyuna duyurulmasının ardından Altınordu Ziraat Odası Tarım Danışmanlarımız arazi çalışmalarına aralıksız devam ediyor.


Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Fındıkta tahmin edilen rekoltenin bile çıkma olasılığının çok az olduğunu, fındıkta çok ciddi hastalıkların meydana geldiğini gördüklerini söyledi.

24-25-26 Temmuz 2015 Cuma Cumartesi ve Pazar günü arazi çalışmalarına katılan Altınordu Ziraat Odası Tarım Danışmanları Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Bayhan ve ekibi Karaaç Mahallesi, Kuylu Mahallesi, Bayadı Mahallesi, Yağızlı Mahallesi, Kızılhisar ve Burhanettin Mahallelerinde yapılan inceleme neticesinde fındıkta çok ciddi hastalıkların var olduğu gözlendi.

Altınordu Ziraat Odası Tarım Danışmanları Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Bayhan, Küllenme ve Baktariyel hastalıkların rekolteye çok ciddi etki edeceğini fındığın çuvala girmeden gerçek rekoltenin tahmin edilenden daha az olma ihtimalinin bile yüksek olduğunu söyledi.