Erdoğan, Bahçeli'ye yine bel altı vurdu

19 Ağustos 2015 - 19:56

Koalisyon görüşmelerindeki tıkanmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'nin eleştirilerine sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 9. kez muhtarlarla bir araya geldi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

'TEHDİT EDİLDİĞİ İÇİN GELEMEYEN MUHTARLARIMIZ OLDU'

Çözüm Süreci'nde gelinen aşamaya ilişkin görüşlerini paylaşan Erdoğan, bazı muhtarların tehdit edildiği için bugünkü toplantıya gelemediğini söyledi:

"Bugünkü toplantı ile ilgili olarak bir çok muhtarımızın tehdit edildiğini ve gelemediğini biliyorum. Bugünki toplantı ile ilgili olarak bir çok muhtarımızın tehdit edildiğini ve gelemediğini biliyorum. Muhtar memur mu? Muhtar seçilmiş kişidir. Elinde silah olan ne yapıyor. Yat, yat, kalk, kalk. Ret, inkar ve asimilasyon politikalarını ret ettik. OHAL'i ilk ayda kaldırdık. Televizyon dediler 24 saat yayın. kendi dilimizde propaganda, üniversitede enstitüler kuruldu mu? Al ve üst yapı yatırımı yapıldı mı? Hala bu fidanlarımızın şehit edilmesinin sebebi nedir? Her şey yapıldığı halde bunlar ne istiyor? Bunlar ülkemizi bölmek istiyorlar."

​'EVLADI OLMAYANLARIN YAPTIĞI SAYGISIZLIK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin kendisine yönelik eleştirilerine de bir kez daha tepki gösterdi. Bahçeli'nin Bilal Erdoğan'ın ismi üzerinden koalisyon kapılarını kapattığını hatırlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümet kurma görevini verdiğim Sayın Başbakan koalisyon görüşmelerinden netice alamadı ve dün görevi iade etti. Kendi başarısızlıklarının faturasını şahsıma kesmeye çalışanlar beyhude uğraşıyor. Oğlumun yaptığı bir yolsuzluk varsa hesabını yargı soracaktır. Sen kimsin de benim oğlumdan hesap sormaya kalkıyorsun. Evladı olmayanların böyle saygısızlık yapması büyük çirkinliktir. Biz ilhamımızı ne Mussolini'den, ne Hitler'den aldık; biz Hakk'tan ve halktan aldık."