Bahçeli emekli maaşına yapılan zammı az buldu: Memurlara uygulanan zam emeklilere de uygulansın

11 Temmuz 2023 - 11:29

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Emeklilerimize yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 TL liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır" dedi.

 

 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Bahçeli'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

" Memurlara ve emeklilerimize yapılacak zamların destekçisiyiz. 1 Temmuz 2023 itibarıyla tüm kamu görevlilerimizin maaşlarında ilk 6 aylık enflasyon farkına ek olarak yılın ikinci yarısı için toplu sözleşmeden kaynaklanan oranda toplam yüzde 17.55’lik zam ve seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapılacaktır. Gönül isterdi ki bu maaş yükselişi daha da fazla olsun. Ancak bütçe imkanları bellidir. Türkiye ekonomisinin türbülanstan çıkma sürecinin zorlukları ortadadır. Emeklilerimizi yüzde 25'lik maaş artışı makul ve yeterli bulunmamıştır. MHP olarak teklifimiz şudur. 8077 liralık seyyanen artışın, kök ücrete ve aynısı ile emekli maaşlarına yansıtılmasıdır.

İnsan, rasyonel dürtülerle ekonomik çıkarlar peşinde koşan bir varlık da değildir. Varsayalım ki ekonomi büyüdü, işsizlik azaldı. Rakam ve oranlar ekonomik aydınlığı müjdelerken bizim için her karanlık kampanya son bulmuş olacak mıdır? Dağ ne kadar yüksek olsa da üstünden bir yol geçecektir. Hiçbir saldırıya teslimimiz düşünülemeyecektir."

İSVEÇ MESAJI

"Türkiye NATO hukuku çerçevesinde üstlendiği misyonları harfiyen yerine getirirken aynı hassasiyeti ittifak ortaklarından görmemiştir. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türkiyenin milli güvenliği göz ardı edilmiştir. İsveçin üyeliğine karşı Türkiyenin meşru talepleri vardır. İsveç hükümetinin Kurana karşı vandal ve şerefsiz saldırıları bilinen bir husustur.

26 üyesi NATO ülkesi Avrupa Savunma Birliği içinde İsveç de yer almaktadır. ABD terör örgütü ile ittifak halindeyse bunu nasıl ifade edeceğiz. Biz ne gündüz şapkalı ne gece külahlı ittifak ortağı arıyoruz. Müttefik olacaksak adam gibi olalım.

Türkiye dayatmaları sineye çekecek kabile devlet değildir. Milli varlığımızı doğrudan tehdit eden kanlı terör örgütlerine kucak açan ülkeyle bir güvenlik mimarisinin gölgesinde nasıl buluşacağız. Bunu nasıl hazmedeceğiz. Zillete tamam mı diyeceğiz? İsveç politikalarından dönüş yaparsa bir şey diyemeyiz.

İsveç hükümeti bugüne kadarki köhne politikalarından 180 derece dönüş yaparsa, bizim diyeceğimiz bir şey yoktur. İsveç'in dolaylı yollardan NATO korumasına alındığı, ABD'nin Avrupa'daki ana üslerinden birisi olduğu meydandadır. NATO'nun da Türkiye'nin ahlaki ve hukuki tezlerini gözetmesi ihmali ve inkarı olmayan bir sorumluluğudur.

'BİZİM NATO'YA BAKIŞIMIZ BELLİDİR'

Bizim NATO'ya bakışımız bellidir. Dünyanın NATO ve ABD'den ibaret olmadığı bilinmelidir. Fakat Türkiye'nin stratejik kararlarının arkasında duracağımızı, ülkemizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onun arkasında duracağımızı üstüne basa basa ifade ediyorum."
 

Artı Gerçek